søndag 9. mai 2010

Kjøkkenhagenrapport..

krusbär kummin

Det som ser mest grønnt ut akkurat nå må være stikkelsbæren, eller kanskje mine kumminplanter fra ifjol. Jeg sparte faktiskt de allre fleste frøene og brukte i rågbrødbaksten i vinter. Meget godt. Ellers så begynner endelig bringebær og solbær entelig til å grønske..

hallonsvarta vinbär

Slowly my kitchen garden is waking up from it’s sleep and starting to turn green. I thought my grapes didn’t survive this winter, but now it looks like there are small buds, let’s hope.. My Sugar Snaps has grown, now one can see the top of them but the plastic cover stays on for an other two weeks, at least.

knoppar på vindruvan sockerärta

Jeg var heltovertyget at druen hadde gått til de edlere jaktmarker iår, men nå begynner det virkelig å se ut som om det fortsatt er litt livskraft i rankene. Sukkererten begynner spire og jeg klarer fint å se hvor jeg sådde reddiker og sallat for to uker siden. Jeg har forresten sådd rødbeter i resten av disse to kassene idag.

sallad och rädissor räddisa

Reddish, lettuce, spinach and carrots … and onions.. and today I sat some beans, peas and beets..

spinat  morot  

Spiret har også spenat og gulerøtter men de er fortsatt meget små, og de første toppene av sjarlottenløken har vist seg. Kunne ikke la være å krafse litt runt bland jordskokkene og det er liv, men drøyer sikkert fortsatt noen uke för jeg ser dem ovan jord. Idag har jeg satt både bønner og margerter, nå får det stå till. Det tar en to-tre uker til før det kommer opp oven jord og da skal vel de siste frostnetter ha gjort sitt..

sjarlottenlök 

My small terraces in the outer boarder of the kitchen garden came as an solution as to how to keep the soil in place with a 45 degree angle. Not easy.. but this way also made it really easy to look after.

 terraserad hällningterraserad hällning

Slik ser terrasene ut idag, renryddet fra alle jordbærplanter. Det er ikke så enkelt å ta i bruk en skråning med 45 graders vinkel til noe hvis en ikke lager slike terraser. Så er det faktisk ganske behagelig arbeidshøyde også..Drøyer nokk enda noen uker før det spirer her..

5 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Godt at druen din også var i live :-) Det spirer da ganske så bra hos deg, og hvis "noen" bare setter på varmen nå, så eksploderer det! Stilige bed du har i skråningen din. Jeg jobber også med den saken :-)

Christin sa...

Så morro å se det spirer så bra hos deg. Flott at det fortsatt er liv i druen!
Likte den skråningen din ;)
Ha en fin kveld :)

Merja sa...

Underbart snygg växt terass!! Vill gärna se mer:D

Njut i din trädgård sa...

Jösses en sådan läcker rabatt du har gjutit!!!!!!!!!!

Det spirar verkligen hos dig - så spännande nu när det börjar hända grejer!

kramen

Anonym sa...

Her spruter det jo formelig opp av bakken!! :)) herlig!!