onsdag, august 15, 2012

Varme sommerdager, endelig

Høyt opp i espalieret på baksida blomstrer en Clematis ‘Multi Blue’. Den har jeg forsøkt på flere steder i hagen men den har aldri velat vokse og i hvert fall ikke blomstre. Jeg har to planter som jeg har gravet opp og flyttet så mange ganger nå at jeg ikke helt har oversikt lenger på hvor de er. I denne espalieret står det i hver fall to, en på hver side, men det er fordi sist gang jeg forsøkte grave en opp så føll roten især i to biter. Nå ser det i hvert fall ut som den ene har funnet seg til retter blandt Clematis viticella ‘Purpurena Plena’.

Forran Clematisene er det liljer på gang igjen. Disse flyttet jeg i høstes vekk fra rosen der de stod tidligere, godt å se at flytten gikk bra. Jeg skal ikke gi meg inn på navnet igjen, det ha jeg alle rede gjort HER, for jeg tror ikke jeg fikk de liljene som det sto på pakken ved innkjøp. Men stilige høye og ståtlige er de.

Så er det denne rosalilla liljen som jeg helt oversett. Den har blomstret tildekket av andre stauder, særlig den store Campanula lactifolia ‘Pritchards variety’ som jeg lurer på om den ikke får avskjed her fra plassen inntil husveggen. Den er helt enkelt litt for mye..

Jeg er klar over at jeg forandret, gravde og plantet nytt i det beddet inntil husveggen ifjor men det ser ut som om jeg kanskje blir nødt igjen iår. Revebjellene var en jungel, de skal ikke få lov å kommer igjen jeg har noen stokkroser bakerst som aldri kommer få plass.. en det i september kanskje jeg får et rykk..

Villniss er det godt om i midten av august. Om våren er det så tomt, jeg ser meg nødt å plante til alle småhull som er både her og der, i august river jeg vekk og klipper tilbake, det samme hvert år.

Men nå, er det først annet som opptar meg. Denne sommeren har riktig løpr fra meg føler jeg. Nå er det så mye som må gjøres i hagen. Men hallo, må jeg? Litt luking og klipping holder langt. Nå i go’været som råder er det penselen som drar mest.

5 kommentarer:

marit´s,,, sa...

Så fine klematis og blomster du har i hagen din nå.
Og når været er så fint er det bare å nyte og kose seg ute .

Flotte blomster bilder Mia.

Marit.

Marit sa...

Ja, det er virkelig frodig hos deg nå. Sommeren går så altfor fort, så nå må en nyte de siste fine dagene før regnet kommer tilbake. Kos deg i hagen!

Suss o Kai sa...

Vilken vacker clematis :) Kram Suss

Inger Marie sa...

Som det vokser og gror hos deg:)...og det er jo herligt nå når vi endelig får smakt på sommervarmen:))
Nyt sol og hagen:))

Vilt og vakkert sa...

Heisann Mia, takk for sommertitten. Nå er det tilbake til hverdagen ;:OD)