søndag 26. juli 2009

weekly news från köksträdgrden, w.30

Noe regn, noe sol, 22 mm nedbør..

2

7 1 

 3

Hvorfor er det slik at jordbæren hos meg kommer som best når det er dags for bringebær ?? Nå plukker jeg inn jordbær, som ingen egentligen har lyst på lenger sammen med bringebæren, som alle vil ha.. Blir en god del blandet fruktgrøt til dessert, ser går både jordbær og markjordbær ( smultron) ned sammen med litt annet jeg finner og har lyst på.

Jeg plukket av litt av ripsen tidligere i uken for å lage gele men mye henger igjen. Hvis ikke annet så går de røde og hvite bæren fint ned i solbærsaften. Tror jeg må lage saften før vi drar på ferie lørdag, hadde egentligen likt å vente litt lenger men tør ikke ta sjansen at de står til vi kommer hjem.

Det råder villnis i hjørnet. Bjørnebær, rips og blåbær sloss om plassen og lyset.                         

 

520

176

1819 

814

9 10

11 16

Sallaten er god, men den var mye kraftigere i fjor. Den røde solsikken har nått 1 meter, fortsatt ingen knopp dog. Ertene er snart modne og nå blomstrer en av bønnene, er ikke sikkert på hvilken, men fargen lyser opp. Min mais kan jeg avskrive, den er vel passe knehøyde nå.. Gulerøttene ser så store ut at jeg var tvungen til å prøve en av plantene, guleroten er ca 10 cm nå alltså.

15

Slik ser det ut i det gamle jordbærlandet. Fullt av tagetes mellom alle plantene. Tror likevel jeg sår sallat, persille, dill og slik neste år. Stort annet får jeg jo ikke plass med.

12 

  

2 kommentarer:

Vilt og vakkert sa...

Heisann Mia!

Du har det så skikkelig i kjøkkenhaven din! Litt av en jobb som er lagt ned i den.

Oppskriften på lavendelkjeksen jeg har, finner du i Maturtebedet, opprettet onsdag 24.juni.
Som sagt, har jeg ikke smakt kjeksene, men syntes det var artig med mat der lavendel er ingrediens.
Lykke til!

sweetbay sa...

Your vegetable and fruit garden looks wonderful..