mandag 27. juli 2009

Prosjekt baksiden og dagens innkjøp

Det går forover..

DSC00005

Jeg har laget to nye trerammer på baksiden. Var klok nok til å male dem med en gang i stedet for å vente tils jeg hade plantet. Igår øste ju regnet ned! Måtte site med klissvåt lere idag og rense vekk alt gress. Hadde ned hestegjødseln i bunn av kassene, om det var lurt..aner ikke… Hadde egentligen planer om å plantere Rhododendron i disse kassene men nå har jeg sett så mange Hemorocallis i det siste at jeg bestemte meg for en ny innkjøpstur, eller rettere sagt, min mann sendte meg av gårde – otroligt, sagt og gort!!

På plantasjen fant jeg 2 dagliljer;

´Sammy Russell´

´flava´

På Plantebørsen;

´Holiday Delight´

´Catherine Woodbury´

Strawberry Candy´

´Artic SNow´

aaa   aa

Flyttet like så godt den to andre dagliljene jeg kjøpt tidligere iår hit også. Delte opp en av mine Stella d´Oro i to og plantet de og. For å fylle opp kassene fikk jeg også satt ned et par lavendel og de siste tre frøsådde tagetesen, hvite vanille, som ikke fikk plass i balkongkassene. Det var da salg nå , stauder til 50 %, så jeg er og forblir shoppoholicer når det gjelder stauer. Fikk også med en rose,  en oransje miniatyrrose, full av knopp, der har jeg selvfølgelig redan klart å miste lappen !! Den plasserte jeg i den første rammen. Først igang flyttet jeg ett par kosakkveronica, akeleier og malva hit også,  så nå er det nokk fullt… eller retter sagt overfylt… Men, ikke alle nye blev plantet i disse to..

Stauder / Perenner;

Geranium endressii, Spansk näva-  Høststorkenebb – French Cranesbill

Omphalodes verna, Ormöga – Kjæerminne – Blue eyed Mary

Knautia macedonica, Grekvädd – Makedoniarødknapp

Geum coccineum ´Borisii´; Kungsnejlikerot – Prakthumleblom – Avens

Potentilla tonguei; Saffransfingerört – Safranmure – Trailing Cinquefoil

Geranium cantabrigigiense ´Biokovo´

Heuchera americana ´Green with dark Vein´ – ja da denne har jeg kjøpt tidligere iår, men bladen er så lekre…

Persicaria amplexicaulis – Blodslirekne

aas

Moving forth, made two new frames / boxes and planted today with daylilies and perennials. I was planning on getting Rhododendron but.. Found plenty on sale, 50 % off..lists above. I bought myself a rose too, but as always, lost the tag to go with it.. Not all my new investments are planted in those boxes, but after moving some Lavender and Marigolds and others perennials the boxes where full. In a slow process but moving towards the end, if there ever is any??

 

Det år sakte, men jeg nærmer meg sluttet, om det nå finnes ??

12 kommentarer:

Stephanie sa...

Hello! This post is inspiring me to split my pots of plants too... needs some planning here. Get soil and pots ready ;-) Happy Monday!

orchis sa...

Så fint og ryddig med slike trerammer. At du la hestegjødsel i bunnen er en god idé. Røttene vil finne næringen etter hvert.
Flott dagliljer.

Margrethes hus og hage sa...

Skal si du har handlet! Når jeg får lønning skal jeg ut på shopping å halv pris jeg også. Det er alltid så mange gode tilbud utpå sensommeren :)

Flott med liljer, da. Jeg har ikke hatt noe særlig av dem, men blir jo litt påvirket her i blogglandia :) Så det er definitivt noe jeg må ha :)
Heldig du som har en mann som sender deg på planteslag ;P

De kassene var fine, og litt større enn pallekarmer som jeg har tenkt å bruke til grønsaker.

Ha en fin dag! Hilsen Margrethe

miss marple sa...

Kjempesmarte kasser!
Nå er det jammen frodig og fint hos deg.Koser meg med alle bildene dine;)

Vilt og vakkert sa...

Heisann Mia!

Gleder meg til å høre om bakeresultatet. Det kommer jo stadig tillegg fra meg i spaltene, men oppskriften har vært der fra nevnte dato. Det samme gjør det vel med kommentarene.De kommer ettersom folk leser.
Ikke godt for deg å følge med på alt du titter innom heller. Det tar mye tid å lese bloggene en følger, så noen ganger blir det litt skumlesing.
Ha en fin dag Mia ;:O)

Elsa sa...

Så flotte karmer du har laget deg. Det blir nok veldig bra med dagliljer der.
Hagen din er virkelig frodig og flott.

Ha en fin dag:-)

Anonym sa...

hi, i really like the raised planters you put in place, i thought about this in the front with bricks, but it never happened :(

Marita sa...

Vurderer rammer etterhvert jeg også i forskjellige høyder.Prøver du forresten å lokke meg til å dra på salg på plantesentra rundt her?? du FRISTER 'hehe' Mye lekkert du har fått i da, så det spørs om jeg klarer å la være. Skal en tur til Sverige neste uke, vet du om man kan handle med blomster i potter derfra?

Corner Gardener Sue sa...

Hi Mia, Finding bargain plants is fun, isn't it! I had to laugh about you losing the tag to your rose bush, because that sounds like me. Your place is so beautiful!

Thanks for your suggestions on my blog. I found a way to get my photo centered, and it was by just adding a photo on the bottom, then moving it to the top. I put the title separate from the photo.

I may go ahead and make a test blog sometime for the fun of it.

Bea sa...

Snyggt med målad träram (pallkragen ?)och så himla duktig du är som planterar och gör det fint hela tiden.
Men färdig med trädgård blir man aldrig ;)
Kosackveronika undrar hur den ser ut och måste googla lite ..!
Kramen / Bea

Anonym sa...

Hallo Mia..

Kjempesmart med de kassene.. kan det noen gang bli for mye blomster??? :o))

Det ER en akeleie - Alphina :o))

Kos dæ...

krepsemor sa...

Så fint det ble med de trerammene, Mia! Det ser ikke ut til å være pallekarmer du har der? Og så frodig og flott det blir, dagliljer er veldig fine, og de gjør mye av seg! Jeg har tenkt å skaffe flere av de, tenkte jeg. Jeg har bare en gul! Men den er til gjengjeld stor. Lurt å male rammene før du plantet i dem. Fuktighet er ikke bra på ubehandlet tre! Du har en spennende og interessant blogg, som jeg titter innom ofte!