søndag 26. juli 2009

liljor – lilies

1510  

89

12

  11 

(Såg faktisk ikke hverken fluen eller to grønne luser først…

Actually I did not notice the fly or two lice at first..)

13

14

Er som vanlig dårlig på namn, liljor inget unntag. Har kjøpt noen av disse på Zimtrade og gikk på siden for å se. Syntes jeg husket navnet på den lille, røde liljen men nei. Jeg kon til skade tidligere for å skrive Red Ace, den heter selvfølgelig Red Carpet. Slik er hukommelsen.. Den øverste liljen er Lillium Nerona, tror jeg, og siden Grand paradiso eller, men jeg synes min er litt for oransje.. ? Den gulflekkete har jeg inget nam til, likner litt på Honey Bee, men det er et navn som jeg ikke husker å ha sett.. Pleier jo å ringe en bjelle når jeg ser navnene.. Den nederste, er en daglilje, som jeg har hentet hjemmifra, så den har mange, mange år på nakken. Er dette en Hemorocallis Fulva ?? Uansett, med eller uten navn,-jeg elsker dem alle!!

As miserable as usual when it comes to names. Lilies no exception to the rule. Some of this are bought from a firm here in Norway, so I went searching at their page. Thought I where sure of the name of that small red lily, but I admit to the harm of  using the wrong name a few days back, it is not Red Ace but Red Carpet. My memory … The lily on the top is Lillium Nerona I think and the other one is Lillium ´Gran Paradiso´, or wrong again, I think mine is a bit to orange..??  The spotted yellow lily resemblances to ´Honey Bee´, but I can not recall ever to have heard that name. The one at the bottom , the daylily, I brought along here to Norway from home, so it is an old lily. Could it be Hemorocallis Fulva?? Never mind, nameless or not, -I love them all !!

 

7 kommentarer:

miss marple sa...

skjønner godt at at du elsker disse-NYDELIGE var de!(og jeg likte godt det bildet med lus og flue,jeg..)
Klem fra meg:)

Beate sa...

oi oi oi så mye flotte blomster du har lagt inn her siden sist jeg var innom, og det er da ikke så lenge siden. Hagen din må være en drøm! Det nærbilde av lilja med flue på var skikkelig flott. Nydelig lilje og fint bilde!

Anonym sa...

he.he.. det kalles for "teflonhukommelse" velkommen i klubben :o)) det er derfor jeg laget hageblogg, slik at jeg skulle huske...

Nå svarer jeg visst litt i hytt og pine her men.. til din kommentar på Hortensia.. har du forsøkt å klippe den helt ned? det gjorde jeg med den som kommer med blomster nå.. i fjor var den et tragisk syn.. elendig bladverk og i allefall ingen blomster.. I vår skjærte jeg den kraftig ned og skiftet ut jorda ... ga også en god dose med rhododendrongjødsel.. det har gjort underverker!!!

Prøv neste vår..

Anonym sa...

Hej Mia !
Nu har jag haft en tur i din trädgård igen .
Kram mamma

Hannes hage sa...

For noen praktfulle bilder! Virkelig blinkskudd. Ekstra vakkert med innsekten som besøker liljene dine.

Margrethes hus og hage sa...

Sukk, så vakkert! Er ikke så god på navn, jeg heller. Kun roser jeg virkelig liker husker jeg navnet på :)

Vilt og vakkert sa...

Heisann Mia!

Jeg får nyte dine liljer. Har gitt dem opp hos meg. Liljebilla forsynte seg av dem hele tiden. Det hjalp ikke at jeg samlet billene inn og kvelte dem på glass. Er egentlig ikke så sadistsik av meg, men billene fikk ingen nåde.