lørdag 11. juli 2009

Ukjent kremhvit skjønnhet og elegant oransje stolthet

7 

Bladrosetten likner på røllik men blomstren er helt annerledes. Blomstrene minner faktisk om et ugress som vokser utenfor jobben. Den er i hvert fall høy og ståtlig synes jeg. Et litt morsom og spennendes innspil i stuadebeddet :)

6

Denne liljen kunne jeg kanskje ha kallt for svigermors tunge, men min svigermor er en flott dame ( uten vond tunge) og hennes lilje like så. Jeg liker så godt denne kraftige oransje farven, den klær virkelig alle de blålille andre staudene den er omgitt av. Ja, den kommer opp litt overalt faktisk. Svært villig men det gjør inget, jeg synes det er en flott bekjentskap i hagen, jeg.

Hvis du som leser dette kan navnen er jeg takksom for hjelp, frem tils dess så heter de den hvite røllikdingsen og svigermors knæsje lilje.

7 kommentarer:

Kathrine sa...

Liljen er vel en brannlilje. Den andre er jeg sannelig ikke sikker på? Kanskje den ikke vokser her jeg bor engang. Kan se i noen bøker, men du får sikkert hjelp av noen annen før den tid:)

Det jeg kaller svigermors tunge, er en Bajonettplante`sanseviera`. Ville vel egentlig kalt den ungkarsplanten, da de har endel av denne,) Tåler mye av tørke, en slags sukulent.

Vi har mye liljebiller her i år, de sprer seg mye også. Så liljene blir oppspist, og så gror de ned av riddersporene mine og. Hm--

:)

Wenche sa...

Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med navnet, jeg har nemlig den samme planten (tror jeg) og lurer veldig på hva det er :-)
Min er ikke veldig "ståtlig" for øyeblikket, den har dessverre bukket under for regnet og ligger temmelig flatt utover.

Karin SKARA sa...

Hejsan!
Är det inte Brudbröd : Filipendula vulgaris
http://linnaeus.nrm.se/flora/di/rosa/filip/filivul.html
på den första bilden tro? Lukta på den så får du känna en underbar doft.
Liljor finns det alldeles för många av för att jag skall våga gissa.
Du får säkert svar på din gåta av någon annan.
Grattis till fina växter
Karin3 //

Mari Anne sa...

Som Kathrine sier er liljen din en brannlilje. Den heter Lilum bulbiferum på latin.

Den første kjenner jeg ikke, men så fort du har et "mer anvendt" navn kommer den på min ønskeliste. Den ser ut til å passe godt som fyll i buketter.

RandiF sa...

Kan det være en ormedrue, tro? Cimicifuga, men den har visst fått nytt latinsk navn som jeg ikke husker.

Kathrine sa...

Det er kanskje en Mjødurt!? Ser ikke bladene her, da kan en bedre se hva det er. Mjødurt er en flott blomst/plante som vokser der det er fuktighet. Iallefall trives best der. Flott i buketter!

:)

Christine sa...

åh, så bra jeg datt innom bloggen din å endelig fant ut navnet på den vakre liljen :) Flott blogg, håper min bir like bra endag!