fredag 10. mai 2013

Regnige dager

10 mai slår bjørken ut, sa alltid en gammel man. Vel, det skjedde vel ikke helt i år men det er ikke langt unna. Nede i byen er den alle rede grønn og pen men her oppe drøyer det nok en dag eller to til.

Men den lille bjørken ved garasjet skryter med små musører i kveld. Så kanskje det får telle som den 10.e mai’s løvsprett? Ute er det regnete og det været har de lovet en uke fremover. Kanskje finner jeg lust og tid til endelig å prikle noen av de stakker plantene som lever en bortglemt tilværelse i boden.

Kanskje ikke alle er i boden. Disse satte jeg ut i torsdags for jeg trodde jeg kom til å plante om dem men her står de fortsatt, de røde og de blå salviaene. Også en pelargon har fått flytte ut, hittil har det gått bra..

Kløverplantet fra forrige år har også kommet ut. Den tok til å vokse inne i planteboden når jeg satte på lyset der ute. Bladen har en stilig farge synes jeg og nå er det en knopp på gang.

Jordmandelen satte jeg ut i hagen, inntil husveggen. Jeg håper at det går bra, her er det varmt og tørrt. Jeg har spart en potte i boden, just in case.. så lenge..

Sjarlottenløken er på plass og plantet i kassen i torsdag. Samtidig fikk jeg med meg den første rosmarin. Det blir helt sikkert flere. Ruby solsikken, ringblomster og vallmufrø ble det og. Disse er nå sått litt rundt om i kjøkkenhagen. Så gjelder det bare å ikke luke de vekk i troen om at det er ugress..

Noen vårtegn er morsomme, som museører på bjørken. Andre er mindre morsomme, som naboens tyskkål som kryper inn under gjerdet i sin iver. Så er det disse da, det vårtegnet hadde jeg sikkert gjerne klart meg uten. Men, sneglene har vel kommet for å bli..

3 kommentarer:

Marit sa...

Men det der er jo en svart skogsnegle? De har jeg også her, og de får være i fred for meg. Så lenge de holder seg på komposten min vel å merke ;-) Frodige frøplanter du har. Håper du får tid til å plante de ut snart da.

Mariann sa...

Her regner det også i dag, så da får det bli innesysler her også. Jeg rakk heldigvis å gjødsle litt i går før regnet begynte.
Salviene dine ser riktig flotte ut.
Ha en fortsatt fin helg!

Nora sa...

Akkurat nå skulle jeg også ville ha litt regn faktisk. Vi har kun fått 2 mm i mai og nå er det skikkelig tört her hos oss.

Salvia har jeg sådd i år også og de har fått flytte ut idag. Samme med pelargonene også - det får bäre eller briste:-)

Ha en fortsatt fin helg!

Klem!