torsdag 30. mai 2013

Overlever engelsmenn så skal vel jeg klare det og?

Ja, for det regner, og regner.. det føles til tider litt trøstesløs, særlig når jeg snakker med mamma. Der går pappa og danser regndans, igjen (der har de alle rede hatt tre tørre somrer, nå sikkert en til..) for det kommer aldri regn og er bare varmt har jeg skjønnt. Her får vi holde ut. Godt at det er varme temperaturer og at det ikke regner non-stop. Det vokser og frodes og jeg slipper vanne, det liker jo jeg uansett ikke så godt. Med andre ord får jeg vel slute klage, været er jo perfekt. I kveld lagde jeg et litet miniatyr insektshotell av spillbitene fra kassene. Planken var jo litt vel grov men den passet godt på den innerste stolpen av kjøkkehagen. Så återstår det å se om noen flytter inn da.

Egentlig gikk jeg etter kamera for det var en liten blåfarget fugl i vannbadet på baksiden. Selvfølgelig var den vekk når jeg kom ut igjen. Men med kamera i hånden kan jeg jo alltids notere meg at den første blomsten på jordbærplanten har kommet, og det er knopp på langt flere.

I kjøkkenhagen kommer det også noen strå fra en løksådd for to år siden, den som ikke ble noe. Nå som jeg tenkt sette noen erter her finner jeg dette. Nå har jeg tidligere forsøkt flytte allium som frøsådd seg og det har ikke gått bra. Derfor er jeg ikke helt sikker på om jeg tør redde disse heller men skulle gjerne hatt dem over i en potte så jeg kan passe dem litt bedre. Hvem løk det er har forlengst blitt borte fra plantepinnen.

Om enn mye blitt borte etter den harde vinteren, eller helst våren ville jeg tro, så begynner det se grønnt og frodig ut i hagen. Tenk så fort det går når snøen først er vekk. Snart er jeg skjermet fra innsyn igjen, hekkene begynner bli riktig ordentlig grønne igjen.

Jeg klippet forresten gresset på forsiden for tredje gang idag. Første var 18.e mai, så nok vokser det alltid. Tujaene på forsiden har mange svimerker etter våren, vokser de brune flekkene seg til igjen tro?

Så mye lenger enn dette rakk jeg ikke i kveld før det atter begynnte regne. Jeg hadde akkurat begynnt gjyve meg løs med ugressjernet på løvetannen, det kommer som vanlig en masse utenfor hekken. Og ikke bare det, iberiasnegler og. Jeg har klippt over ca 10 stykk nå i kveld, fast de fleste var hvite på undersiden. De må trives som bare rakker’n i det her været de og..

Denne Forsythiabusken skal få en skikkelig trim når den blomstret over. Jeg så to oppstammet, kuleklippte slike når jeg var på vei til et møte tidligere i vår. Slik vil jeg ha min busk og. Lurer bare på hvordan det blir med den Clematisen jeg plantet mot busken forrige sommer? Tåles å tenkes litt over et par dager til.. Imorgen skal det bli fint vær og varmt er det lovet. Da,… kommer sikkert litt av hagegleden tilbake.

8 kommentarer:

Merja sa...

Det ser fint ut hos dig trots all regn. Fin blomning på forsythian!
Trevlig helg!

Marit sa...

Ja, vi trenger i alle fall ikke danse regndans... Jeg er så trøtt av dette været og det er fint at det endelig ser ut til å bli litt sol her også.
Det er friskt og frodig ute, så nå blir det nok bra :-)

Nora sa...

Her danser jeg også regndans, men det har ikke hjulpet så mye. 33 mm har vi fått i mai måned bare. Tenk om vi kunne delt på regnet - så bra det hadde värt!
Håper du får en fin helg og oppholdsvär!
Klem!

Lisa sa...

Jadu, regn... Det är jättebra för växterna men jobbigt när det regnar på helgen. Det är inte lika roligt att vara ute och jobba. Igår hade vi så fint...
Jag blir avis på din rhododendron. Min röda trivs inte alls där den står - inte en endaste knopp... Den lila växer och håller på att slå ut. Jag kan prova att flytta rödingen.

Kram, Lisa

Mariann sa...

Ja, vi i Bergen har også overlevd med regn i mange år. Her var det i midlertid begynt å bli tørt nå, så vi trenger det regnet som kommer i dag.
Det ser nå frodig og grønt ut hos deg. Så får vi håpe dere får litt bedre vær etterhvert.

Meta sa...

Nu har jag haft en skön vandring i din underbara trädgård igen. Trots allt regn ni fått så är det bra för växtligheten. Här dansar far regndansen och i kväll har vi fått 3mm. Vi hoppas att det kommer lite mer.
Kram mamma

Suss o Kai sa...

Vatten är en nödvändighet :) ser fint ut hos er Kram Suss

Et nytt landsbyliv sa...

Så frodig det har blitt i din hage - jeg lurer nesten på hvor våren ble av. Nå er jo sommeren her og det går jo rent for fort. Spennede å følge forsythia prosjektet. Jeg har altfor mange slike i hagen så oppstammede hørest bra ut.