onsdag 8. mai 2013

Tre dagers fravær igjen..

Også denne gang med soligt og varmt vær har satt fart på hagen. Jeg rakk akkurat en sjapp tur runt hagen med kamera før regnet kom. Det rekker skje mye på tre dager, man riktig ser hur naturen forsøker hinne kapp våren. Humler suser forbi på jakt etter nektar, denne gangen forran linsen og. Flekklungeurten har vokst masser og nå blomstrer den. Dette er ‘Mrs Moon’ tror jeg men jeg blander bestandig sammen de to, den og ‘Azurea’ så jeg er ikke sikker..

Fortsatt er det mye kal jord rundt omkring å vise til men det grønne kommer for fullt. Jeg kikket ner blandt de vissne på mine frøsådde asparagus fra forrige sommer, de har knopper!! Med andre ord så er det liv.

Utfordringen her hos meg er vel kanskje at det er liv i andre planter og. I kjøkkenhagen (og baksiden og for den delen..) er bringerbær blitt en riktig plage. Skjønner ikke helt hvordan jeg skal kunne bli kvitt den. Jeg fjerner røtter for det jeg er verdt men det er tydelig ikke nok. Her ved asparagusen får jeg en vanskelig oppgave tror jeg..

For det som kommer ved siden av her i kassen er neppe den delikate grønnsak som jeg ønsker meg men bringebær. Det blir ikke lett å fjerne den uten samtidig ødelegge røttene på asparagusplanten. Tyskkål i all ære, det finnes og andre ilskne planter.

Nå kan jeg også konstatere, slik jeg misstenkte, at plantene ved asparagusen faktisk er løpstikke. Hva tenkte jeg på egentlig da jeg satte dem her??

Nei, jeg går for narcissbilder i stedet. Disse hvite er fra i fjor og står på baksiden ved husveggen. Det samme gjør den gule men den er mye eldre.

Nå blomstrer og de små vårkjærminne, i hvert fall i kassene på baksiden. De i Lunden er fortsatt bare i knopp. Men bare regnet gir seg så kommer sikkert de og.

De store duskene til sibirnunneurten er også oppe. Disse har jeg fler ganger forsøkt grave opp og flytte på men jeg klarer aldri finne igjen røttene. Så nå får de vokse kvar her hvor jeg egentlig har plantet annet som skal komme utover sommeren. Det ser ikke ut til å by på noen problem. Når nunneurten er ferdig vissner den ner og blir borte så det blir plass til annet og.

Det er mer som kommer der hvor de selve vil. For mange år siden tok mine sønner og satte en rot av hvitveis et helt annet sted i hagen, nå kommer de både litt her og der, smiler mot meg med sine hvite blomster.

Det samme synes gjelde blåveis og. Kan ikke helt huske at jeg satt denne her?

Ja, ja, nok er det en herlig tid nå. Og regnet blir nok ikke langvarigt..

4 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Ah! Det är så härligt just nu, det händer verkligen massor i trädgården som du skriver. :-)

Nora sa...

Bringebär kan faktisk bli en plage, uansett hvor gode de er:-( Og hvordan man blir kvitt de? Ja, det lurer jeg også på!
Klem!

Christina Mari sa...

Mye fint! Blomsteren på det første bilder kommer opp her hos oss også.. men dog ikke enda.
Ha en nydelig kveld.
Klem Christina

Simmerville sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.