torsdag, mai 16, 2013

I hvert fall ikke noe regn ikveld

Ja, man får vel være nøyd med været som var i kveld. Ikke en regndroppe i hodet mens jeg hølt på ute i kjøkkenhagen. Det er vel bare å lene seg bakover og ‘gilla läget’. Gråe skyer for forbi, fortsatt føles det kaldt og surt ut men det regnet ikke!

På forsiden har fjorårets nergravde potter med små påskeliljer begynnt blomstre og midt inne i steinene kommer bergenians rosa blomster.

Jo, for det kommer jo faktisk en del blomster. Men, det var ikke det jeg skulle fokusere på i aften heller. I morgen feirer Norge 17 mai. Jeg liker ikke helt at kjøkkenhagen skulle se så halvferdig ut hvis noen som går forbi kiker inn. Så, i kveld var det bare å gå ut igjen..

Nå er baksiden ryddet på plass igjen. At plankene skal males har jeg jo ikke hatt sjanse å få gjort, håper det tørker opp noen dager etter hvert. Det trehvite lyser litt for mye synes nå jeg..

Bak bringebærplanken er kassen endelig ferdig..

Ha,ha, det er ikke denne vaklete benken som skal stå her men jeg måtte bare se om jeg trives å sitte under epletre. Jo, for jeg fjernet faktisk kassen som sto forran tre, den med løk. Nå må jeg ha fatt i noen heller og dekke plassen med. Og lage meg en liten benk..

På barbakken bak tre ble det tomt nå som kassen er vekk og de kinesiske hvitløkene er gravet opp. Ferdigtenkt, etter en kaffekopp, flyttet jeg fjorårets bjørnebær ner hit. Mulig det er for mørkt der bak og ikke er det annet enn treets greiner å klatre i men so what? jeg har ingen annen plass..

I kassen lengst til venstre har jeg nå satt løken. Til venstre er luftløk, i midten pipløk og til høyre står den kinesiske gressløk. I bakkant satte jeg ner de hvitløker som var i løk kassen. Så, i midten, tra la la, satt jeg en av årets frøsådde asparagusplanter. Jeg fant en plass…

I midten fikk jeg gravet opp ripsen så den nå står med jord like langt opp som innen. Jeg tror det er hvitløk som blev med på sidene her og. Forran satte jeg kinesisk gressløk på begge sider, de som sto inneklemt mellom barnehagekassen og epletre. Med ytterligere en asparagus i midten så kom like så godt noen persilleplanter med ut fra boden. Jeg sådde jo fransk persille inne tidligere i vår. Avherding er visst et ukjent begrepp for meg.

Så i den borterste, den høyre siden, ble det jo en liten plass til overs når jeg flyttet bjørnebæret, selvfølgelig gikk den plassen til en asparagus. Så for likevektens skyld så satte jeg ner en på motsatt side og. De siste tre persille som jeg hentet ut havnet på forsiden av kassen.

Så allt i allt ble det plantert fire slike små asparaguser her. Sammen med den fra i fjor blir det full jungel. Like vel så lurer jeg på om jeg ikke setter ner noen bondebønner i bak kant. Så skal jeg så blomsterfrø, i hvert fall ringblomster ved epletre.. men ikke imorgen, da gjør man ikke sånt, da er det fest..

Kinesisk gressløk, heter den slik egentlig. Allium tuberosum, blomstrer med søte, ,små hvite blomster. Stråene er helt flate og ikke runde som på gressløk og smaken er mye skarpere, nesten som hvitløk mener noen.

Pipløk som jeg fikk for flere år siden av A. hadde jeg lovet meg å ikke flytte på noe mer slik at den fikk en sjanse å vokse seg til. Nå har jeg altså flyttet den igjen..

Det samme gjelder for luftløken fra S. Nå som den endelig hadde begynnt bli litt kraftig. Et eller annet sted i bakkant av den her kassen gravde jeg ner den pussige løken fra R. også, den som så ut som en purre. Nå hadde den blitt til to, litt glansete, store løkhalver. (dumt at jeg ikke hadde kamera ute da..)

Mer enn dette rakk jeg ikke idag, sen begynnte det bli mørkt igjen. Men på veien inn rakk jeg se at goji bæret har klart vinteren og kommer med små, små blad..

.. og jordmandelen holder fortsatt stand i kulden. Litt tufsete men helt klart ikke fryst enda.

Og på vei rundt hjørnet må jeg passe meg for all råttent virke som ikke kommet til søppelfyllinga enda, den ligger forhåpentligvis godt gjemt bak hekken.

3 kommentarer:

Bille sa...

Hehe, jeg pyntet på balkongen i går, selv om det definitivt ikke er noen som går forbi og ser inn :) Men godt med sånne dager som 17. mai så får man e puff. Å vente på tørke er kjedelig, men det blir vel mulig å male etter hvert.

Artig å se at luftløk og pipløk ligner såpass på hverandre. Jeg har bare pipeløk. Kinesisk gressløk er flott når den blomstrer, og står på listen min. At den har mye smak er ingen ulempe :D

Kos deg med stadig mer å gjøre, og mer å glede deg over i hagen :D

Anki sa...

Är full av beundran för din flit i trädgården. Så mycket olika växter du har - jag har bara lite kryddväxter och några olika löksorter. Hinner inte att odla så mycket numer... vi är ute med bobilen istället :)
Hoppas du fick en fin 17 maj igår... önskar dig en fin pingsthelg också!
Kram

Hilde sa...

Som du står på, og alt ser fint ut! Du har mange spennende planter i kjøkkenhagen og i hagen.
Håper du har hatt en fin 17. mai og pinse :)