onsdag 15. mai 2013

Kaldt, vått kveldsarbeid i mørkert

Da er det som vanlig igjen da. Det regner hvilket ikke er uvanlig, regner og er kaldt og surt. Bjørkene som nesten hadde fått musører har stoppet opp, her skjer det ikke store fremskritt om dagen på plantefronten. Men, jeg lar meg som vanlig ikke stoppes, skal det bli noe gjort når man jobber kan man ikke være så nøye med været..

Yngste sønnen fikk øvelsekjøre med meg til Byggmax igår etter mer plank (idag tok han lappen ) I år er det jo renovering/ vedlikehold som står på arbeidslisten og skal det bli noe gjort så er det bare å begynne! Da får man ta en time eller to etter jobb, været til tross..

Noen time seinere, våt og kald, så har planken kommet rundt bringebærhekken som en kant. Bringebæren vil ikke helt vokse lenger. Nå satser jeg på at det er for surt og skuggete der de står. Med litt høyde på jorden så kan jeg kanskje plante nye? Lurer på om det er for seint i år?

Men det var vel egentlig ikke det som var prosjektet uten kassene her bak. Den blå som stod her var gammel og helt murken, treverket løste seg opp. Her har jeg jo en av mine asparaguser som jeg er så glad for har overvintret. Den og en bjørnebær jeg plantet i fjor. Så rips… mye i en liten kasse faktisk. (så er det fjorårets kvarglemte hvitløk som stikker opp.. )

Skjønner jo på en måte hvorfor man ikke kan høste asparagusen de første året, det er jo ikke mange spirer som kommer opp..

Ved siden av den kassen, rett bak epletre, laget jeg jo en liten ‘barnehage’kasse for noen år siden, av gammelt brukt plank. Selvfølgelig har naturen gjort sitt med den og. Så når jeg nå først var igang så rev jeg den og. Her skal den samme kassen få fortsette videre. Jorden fra barnehagekassen la jeg over i kassen jeg laget ferdig.

 

Før jeg kan gjøre ferdig her må jeg grave opp de ripsen som er plantet mot espalieret. Det orket jeg ikke i kveld, nå var det blitt riktig seint. Men jeg ser jo alle rede nå at det kommer bli mye romsligere her bak epletre, den kinesiske gressløken syns jo igjen.

Hvis jeg får plass så kan det være at jeg fjerner kassen med løk og, har ikke helt bestet meg. Men det føles godt å ha begynnt jobben. De første plankene jeg bygget her holder nok ikke ut sommeren..

Tenk at alt det kalde, triste, våte kan se slikt ut om bare noen uker..

5 kommentarer:

Merja sa...

Visst är det kallt än. Igår 15 maj cyklade jag till jobbet...med vantarna på!
Till helgen lovas det varmt väder. Vi håller tummarna:)Ha en fin dag!

Snäckskalsdalen. sa...

Tycker dina blå lådor är så fina. Det är ganska kallt och ganska vått här också!
Agneta kram

Marit sa...

Så flink du er, Mia! Jeg skulle ønske at jeg fikk gjort like mye som deg i hagen. Jeg blir bare deprimert av dette været og får ikke gjort noe som helst.

Et nytt landsbyliv sa...

Det kan være så surt og kaldt når man holder på, men dette blir jo så flott når du får plantet og det får vokst seg litt til! Utrolig tilfredsstillene ! Grattis med lappen til sønnen - plutselig så har du sjåfør om du skal på vift :))

Nora sa...

Du er jamen flittig du! Jeg blir så imponert av alle prosjekt du drar igang og av pågangsmotet ditt!
Håper dere snart får bedre vär!
Klem!