tirsdag 14. mai 2013

Plantat lite, sått lite..

Det regner dagtid og klarner opp om kvelden. Det passer vel kanskje godt når man jobber. Kulden lar i hvert fall mine tidlige tulipaner blomstre lenge, disse har vel snart stått her i to uker ved det gamle eple tre.

Mitt lerktre har klart også denne vinter, takk og pris, for nå begynner det komme små grønne knopper på det. Det er mye som begynner få knopp, til slutt også bjørkene, det er si vidt men skymter bittesmå musører. Noen dag til nå så slår de ut og jeg kan klippe ner mine stakker roser.

Det store busktre i Lunden har også fått grønne blad, snart kommer her små gule blomster. Husker ikke helt navnet i farta, Lonicera et eller annet tror jeg det er. Den busker har stått her så lenge at det nå mer er som et litet tre på noen meter..

Kjøkkenhagen ligger der den er. Nå har både reddik og spenat fått opp sine første små blader. Takknemlige er de, særlig nå om våren da man gjerne vil se tegn på liv. Det gjør jeg fortsatt ikke på poteter og bondebønner. Håper de klarer seg der nere i jorden. Nå i kuldeperioder med mye regn setter jeg verkligen pris på mine plastikklokk..

Solbærplantene begynner også sprette ut blad, snart er i hvert fall den her hekken litt grønnere og hjelper meg skjærme inn meg noe. Jeg synes det er sån innsyn så her års men snart så er hagen dekket til med grønne hekker igjen.

Ellers har jeg sått, eller satt heter det sikkert, blomsterert. De tre posene jeg vant hos Marit har jeg satt rett ner i potter etter at jeg leste på hageselskapets blogg at det faktisk fungerte best. Glad for det for disse har jeg nesten helt glemt, fant dem på kontoret der jeg la dem når de kom i posten. Dumt, burde lagt dem rett ner i frølådan. Ja, ja, nå er det gjort. Satte også noen sukkerert inne, får se om det fungerer. Pottet om tomatplantene, små og skrantige.Asparagus som jeg sådde på ny i vinter har blitt 12 store planter de og. Nå trenger jeg dem jo egentlig ikke for de i kjøkkenhagen klarte jo vinteren. Får håpe på en planteloppemarket og at noen vil ha planter. Det tar tross alt ca fire år til man kan høste av dem.

Pent, nei, en de lovet frost i natt og for sikkerhets skyld var jeg ute med fiberduk. Det er sikkert lurt, nå får de ligge kvar til imorgen, da skal det ikke lenger være så kaldt. Men, jeg synes yr.no skifter på været hele tiden så man kan aldri være sikker..

Farger, velbehøvlige farger, begynner beddet på baksiden by på. Så her års fokuserer man på hver minste fargeklikk man finner.

10 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Mycket på gång hos dig!

stallnilsen sa...

Heia Mia, så fint tulipanene dine blomstrer, mine er ennu ikke kommet med knopp enda.
Tempraturen er ustabil i mai, samme her, men har nu begynt og plante ut staudene iherfall, så håper de klarer seg, det er jo meldt fint vær og tempratur her de neste dagene :)

Fine bilder fra dæ.

Lisbeth :)

Turid sa...

Hei hvor det går hos deg. Her hagler det og hagen er hvit igjen. Ergelig, men lite å gjøre med det.

Fagertunhagen sa...

Så kjempesmart med de plastikklokkene på kassene dine!
Der fikk jeg noe å tenke på:)

Håper det kommer litt varmt oppholdsvær framover, ser litt trist ut på værmeldingen om dagen...

Marit sa...

Jeg legger alltid frø av erteblomster i vann i et par døgn før jeg sår de. Da spirer de mye raskere. Håper de vil blomstre hos deg!
Jeg hadde også på agrylduk på planter i natt. Det var 0,5 pluss her som det laveste i natt, men det er jammen kaldt nok. Nå må det snart komme noe varme!

Bille sa...

Det er en spennende tid, kommer det en frostnatt til, eller gjør det ikke? Så heldig du er som har tulipaner som blomstrer lenge, høres perfekt ut sammen med et gammelt epletre :D

Nora sa...

Huff, håper dere slipper frost!
Så nydelig röd farge på de tulipanene!
Klem!

Vivishagerom sa...

Er imponert over kjøkkenhagen din. Den kommer nok til å romme mye spennende.

Håper du slipper kuldegrader nå.

Klem

Elisabeth sa...

heldige du som har så mye fint! Jeg er litt misunnelig på aspargesen din, for jeg har forsøkt nå flere år å få de til å overvintre. Donorplanter har dødd ut første vinteren hver gang, og i vinter bestemte jeg meg for å så de da selv, med den tanken at de som har vokst opp her kanskje overlever her også. bare et eneste frø har spirt, så jeg har hatt maks uflaks der. Utrolig synd, siden asparges er så godt, og det jo tar så lang tid før man kan høste.

Hilde sa...

Så mye som skjer i hagen din nå, nydelige vårblomster!
Og du har allerede sådd i kjøkkenhagen. Veldig kjekt med plastlokkene :)