søndag 12. mai 2013

Noen søndagstimer i hagen

Så flotte farger som denne Rognspirean, Sorbaria sorbifolia Sem, har jeg ikke på noen annen busk i hagen. Denne fikk jeg meg i fjor sommer så jeg vet enda ikke helt størrelsen på den, men disse første bladen er vel verdt plasseringen.

Idag er jeg stolt av meg, igjen. Jeg var innom gartneriet etter plantejord og fikk ikke med meg mer enn sukkererter, og glede, det trengte jeg for forrige tur til plantasjen viste seg være en bomtur, der var det utsolgt. Nå fikk jeg med meg to forskjellige, ene var litt høyere enn den andre. Med andre ord er vel kjøkkenhagen ferdig, med unntak av bønnene som er for tidlig enda men de er i hus.

‘Oregon Suger Pod’ & ‘Gigante Svizzero’

Satte ertene, begge sorter,  i kasse 22. Satte også resten av de lavere i kasse 21, rundt det jeg fortsatt ikke gjett opp skal være artisjokk (jo, egentlig har jeg ingen tro på den..). Noen erter fant også veien ner i jorden forran kasse 8. (såoversikt 2013)

Noen av dagens timer har gått åt til planting av diverse halvdøde overvintrere og frøsådder. Erteblomsten, den ‘gammeldagse velduftende’ lilla erteblomsten fikk flytte ut, rett fra den varme boden, den hadde nemlig sammen med andre sådder fått lus! I midten står min passionsblomst, den ser kanskje død ut men det er liv i stenglene hvis man klipper i dem. Lever altså fortsatt på håpet.

De blå og de røde salviaplantene som jeg aldri priklet kom også ut. De som jeg priklet får være kvar i boden, just in case.. Ellers har nok mye av ettermiddagen mest gått åt til å kikke rundt i bedder og nyte synet av alle små planter som kommer opp. På forsiden begynner det bli en del scilla, herlig, det ser ut som om løkene jeg tok fra Nortuna faktiskt klarte seg, ,de hvilte seg sikkert bare et år. Om noen år håper jeg på en lang blå ‘teppe’ av scillablomster.

7 kommentarer:

Furulunden sa...

Her er det orden i sakene skjønner jeg. Har så vidt satt noen frø i pallekarmene på hytta i helgen. Spent på om plantene får stå pga rådyrene i området. Har såddd noen ringblomster blant grønnsakene og håper at rådyrene ikke liker dem og dermed lar annet stå i fred.

Turid sa...

Fantastisk tid nå :) Det går nok bra med både frøsådde og overvintrede tenker jeg, været skal være litt så som så, men det er greit det også. Ha ei herlig uke.

Merja sa...

Nu är det bråda dagar. Mycket som ska hinnas med och all jord som ska släpas hem. Fast kul är det och träning får man:)
Fin färg på första växten! Bra ordning ser du ut att ha i köksträdgården också!
Ha det gott!

Mariann sa...

Flotte blader på rognspireaen din! Jeg er imonert over systemet ditt i kjøkkenhagen, virkelig ryddig og oversiktlig.
Her er det 5 grader og regn nå. Gleder meg til varmere vær i helgen.
Ha en fin uke!

Jannibele sa...

Nydelig farge på bladene og den lille rosa blomsten var helt yndig:) Full fart hos deg ser jeg. Så kjekt.

Hilde sa...

Herlig med vår, og så god orden og oversikt du har i både hage og kjøkkenhage :) Nydelige vårblomster.

Takk for kommentar også. Hehe, nei det er ikke små på vei her, det er bare jeg som bruker opp garn. Og av babygarnet jeg hadde liggende måtte det jo bli noe til baby. Alle baby tingene jeg har strikket og heklet skal gis bort :)

Anki sa...

Ordning och reda... oj vilken fantastisk köksträdgård och vackra blommor och blad!
Du är verkligen en hängiven odlare!
Ha det gott!