søndag 5. mai 2013

Endelig

Anemone blanda

Endelig har jeg kunnet ha så godt som hele dagen. Nesen har nesten holdt fred og feberen er vekk tror jeg, vil ikke vite for solen skinner. Endelig slapp jeg til noen timer i hagen og. I dag har de aller fleste frosken fått flytte ut. Det siste er klippet og raket og hagen er klar. Nå ja, er en hage noen sinne klar?

Astrid’s blåveis

Deilig å få være ute, idag har det kommet både humler (jo faktisk, jeg har dem i hagen..) og sommerfugler forbi meg. Men selvfølgelig ikke når jeg først hadde kameraen i hånden. Min lille fuglevenn har også vist seg idag så nå er tingen som de skal igjen.

Knopp i Clematis alpina ‘Ruby’

-‘jeg ser hvordan det vokser bare utover dagen idag’, sa min nabo. Jeg tror jammen hun har rett. Pløtslig er det knopper både her og der, og stauder jeg klippte ner i begynnelsen av økten ser ut å komme med bittesmå blad nå ikveld når jeg skal gå inn. Det vokser så det knaker når det først kommer en solig og varm søndag.

‘Dillpion’ fra Nortuna

Mannen har buntet sammen all avklipp fra hekkene, snart er det innsamling igjen. Passet på å få klippet ner det som var i skråningen og. Nå ble det pløtslig litt bedre plass i kompostene, og det trengs. De fyller seg raskt opp så her års.

Puschkinia

Den meste tiden har jeg like vel tilbragt i kjøkkenhagen idag. Klarte ikke motstå å sette poteter, ikke så heller for den delen. Jorden var så varm og lukker under plastikken så jeg la meg nok lures. Hva så? Går det så går det. Man får være optimitst!

Scilla sibirica

Nå skal jeg sette meg og se om jeg husker hva og hvor jeg satte mine frø. En ting er sikkert, når man sår skal ikke penne og papir være langt vekk. Jeg tror bestandig jeg husker så godt. Står og memorerer mens jeg vanner mine sårader. Så når jeg skal notere meg det hele er hukommelsen som blåst vekk..

Chiodonoxa

Så notater er godt å ha. Pløtslig begynte det komme opp løker blandt rosene, små løk jeg ikke kan minnes jeg hatt tidligere. En liten sjekk tilbake på tidligere innlegg avslørte at  jeg faktisk satte en del løk i høstes og, nå var det helt glemt..

Så, som vanlig, nå kommer tiden da man burde lage lange innlegg hver eneste dag for å huske alt som skjer, men samtidig finnes det ikke mye tid til det. Nå skal de lyse timene jeg er hjemme tilbringes ute.Jeg skal notere meg i vinter, tenker jeg, da har jeg tid. Men gjorde jeg det? Ikke har jeg oppdatert plantelistene i hvert fall..

9 kommentarer:

Suss o Kai sa...

Så många vackra bilder du visar upp :) våren är både här och där Kram Suss

Nora sa...

Ljuvliga maj - visst är det underbart att ha en trädgård att vara i just nu?
Jag kunde inte heller hålla mig från att så idag. Jag säger som dig - går det så går det:-)
Kram!

Vivishagerom sa...

Så mange skjønne vårblomster som du har. Ja, i dag har det virkelig vært supert. Snøen forsvant hos meg, og jeg kunne fortsette med ryddejobben i hagen.

Håper på mange flere gode dager! Klem

Aud sa...

Nydelige vårblomster du viser, bildet av blåveisen var veldig fint.
Ha en fin uke:-)

Bille sa...

Flotte bilder! Ja, jeg vil også ha alle de der vårblomstene i min feriehage. Har ruslet i botanisk hage idag, og rissestjerne, snøstjerne, mm blomstrer overalt, Herlige tider!

Jannibele sa...

Våren hsr virkelig slått seg godt ned hos deg Mia. Så mange skjønnheter:) Ha en fin fin mai-uke!

Marit sa...

Godt å se at våren endelig har kommet! :-)

Unknown sa...

Så fantastiske bilder du tar med ditt kamera Mia. Jeg går stadig på "knærne" med mitt kamera også for å få den "rette" vinkelen og lyset på bildene! Det bugner jo av vakre potensielle motiver i vårhagen nå...kos deg videre! Titt gjerne innom meg også på min nystartede blogg Corneliasverden.wordpress.com. Hilsen Christin

Inger Marie sa...

Så fine vårtegn hos deg:)
Og det er rett deilig ute nå...med sol og litt mer varme:)
Ønsker deg en fin uke..håper du er helt frisk:)