søndag 30. mai 2021

Kjøkkenhagen–har helt mistet oversikt

Gjennom helgen har jeg hatt intensive forsøk med å få kjøkkenhagen i stand og ferdig. Jeg har satt ut massevis av planter som jeg sådd i løpet av våren og nå er jeg helt forvirret! Får begynne ved porten. Jeg har flettet flere spalier for å støtte opp diverse planter. Her skal det komme bondbønner, i løpet av helgen har de vist seg til slutt. Vi har hatt varme (24 grader) solige dager og det har hjelpt betraktelig på spiringen av diverse belgvekster som jeg trodde aldri skulle vise seg.

Kålplantene har fått vekstduk av nett over seg for å holde borte kål larver. Her har sneglene gjort en det angrep men det ser ut å spire litt i hvert fall. Fylte hullene med kål rabi plugge planter.

 

I potetkassen spirer reddik som jeg sådd tidligere men potetene viser seg ikke enda.  For å holde borte kattene fra å bruke den som wc satte jeg noen bøyler. Planen er å så i noen flere frø og kanskje sette ut noen blomster. Jeg har også glemt å så ringblommer og blåklint, kanskje det blir dem..

Alle vedje/ vaid plantene er også satt ut. Håper flesteparten overlever, da får jeg godt om blad til blåfarging.

Her er noen hvitløk, jeg har også dyttet ned de røtter som blitt igjen av vårløk som vi spiser. De fleste gror. Reddik kommer, to rader, og spenat noen få planter, samme med rødbetene som jeg hadde i plugger. Noen er der fortsatt.

DSC_0027

Noen pluggplanter mellom salaten, mener det er kålrabi. I hjørnene er det rød salvia blomster.

Squash, kjøpt, satt i midten, nærmest i bilde er erter men de har ikke kommet opp. I borteste hjørne er to cosmos planter.

Satt i noen sommerblomster og grønnsaksplugger som jeg ikke lenger husker hva det var. Charlotte løken er oppe.

Foran er det erter, mener det er blauschocker? Bak Kirebærtre er det blomsterert.. Under tre står en tomat tigerella, den jeg kjøpte selv, syv tomater ble for mye. Jeg skal finne ut hva som skal gjøres med den, må ha større potte i hvert fall. Så er det potter med paprika og chili om har overvintret. Pluss den jeg kjøpte ny.

Lokkene forsvant ved varmen som kom men det er fortsatt plast, plast, plast overalt. Fire for agurk og så den ene for tomater..Den venstre har frilandsagurk, den i midte Cornichons, ( den høyre epleagurk og den nye telt/ igloon har friland og cornishon)

Løk med diverse, også noen sommerblomster..

Fyller opp med erter og bønner, men burde få satt noen nye margerter.. tror ikke det er for seint ute enda..

I bakerste høyre hjørnet er det fortsatt ikke satt ned noe, gav rabarbra til S. den ville tatt for mye plass. Vurderer bønner men har også lyst på erteblomst

Rosenbønnen klatrer men de nederste bladene er perforert av sneglebitt..

Spalier til høyre, erteblomst…

DSC_0053

 

I denne er det epleagurk plantene, fikk 2 stk fra forrige års frø.

Satte den andre squashplanten her på hjørnet, lurer på om det blir plass til noe mer når den begynner vokse?

Vedje/ vaid plantene fra i fjor begynner snart vokse, foran har jeg satt fullt av nye planter men sneglene gir dem har medgang.

Så har druen klart vinteren, er bittesmå anlegg til blomster også. Nå må jeg finne ut av hvordan/ om den skal beskjæres..

Så prosjekt Spagetti gresskar. Har satt ut 9 stk. Tre i hvert kompost. Klarte ikke fylle dem helt opp med gammel kompost og nytt hageavfall, halvveis er det jo også strø fra S. hønsegård i dem. Fikk fyllet opp med litt mer av denne hønsestrå blandningen og toppet med vanlig plantejord. Vannet godt (takk og pris har det jo regnet så pass mye i mai også…) plantet og dekket med avispapir for å holde på fukten. Tre i hver kasse er nok for mye men satser vilt. Det er jo også de slemmete sneglene å ta i betraktning, usikkert om alle tre blir store..

Pallekragen nærmest bilde var det bokashi i over vinteren. Den må fortsatt brukes til dette over sommeren. Jeg klarte ikke fylle dem opp med hageavfall, prioriterte de andre og jeg har hele den åpne igjen til hageavfall nå så det skal gå bra.

 

 

 

Ingen kommentarer: