onsdag, juli 10, 2013

Flere snodigheter

Hvitløken slår knut på seg selv! Jeg ble tvungen å gni meg i øynene og kikke etter to ganger. Hva er nå dette?? Hvorfor tar stilken en slik ekstra runda? Jeg trodde så bestemt disse også var noen hvitliøksfedd som jeg plantet for to år siden. Det står jo en god del av dem rundt om i kjøkkenhagen fortsatt, de har liksom aldri blitt særlig store..
Jeg får nok et problem hvis jeg skulle ville flytte på disse for jeg har jo plantet pepperrot her. Jeg husker jo nå når jeg ser den rare stengelen at jeg fikk noe jeg trodde var små hvitløkspirer av en dame i hagelaget for ca 2-3 år siden (eller lenger, tiden går så fort..) Nå sa hun ikke hvitløk da men jeg trodde det var det, små strå var det jo bare. Hun hadde fått frøsådden av sin søster i tyskland sa hun og visste heller ikke helst hva det var..
Løkstråene trodde jeg at jeg flyttet på når jeg plantet pepperrroten. Nå må jeg spane etter dem, kanskje det er noen fler steder jeg tror det er hvitløk (ai, ai, håper jeg ikke tar og spiser noe giftig av misstak!) Nå venter jeg spent på blomster, med en slik snurr må det jo bli noe helt spesielt ekstra. Men hva er dette egentlig?

Tekst lagt til: 
En 'scape' kallas den krøllformen og opptrer på hardnakket hvitløk. Tydelig finnes det både hardnakket og  'soft' hvitløk. Ja ha, så fikk jeg lært noe nytt idag og. 
Link for eks HER og HER

5 kommentarer:

Nora sa...

De var stilige da. Särlig de på andre bildet som har snurret seg mot hverandre:-)
Klem!

Bjørkvold besøkshage sa...

Vet ikke hva det er, men det var jo en fantastisk snurr. Skal nok være sånn ettersom alle er slik. Vakt deg for å spise før du vet hva det er!

Ha en fin kveld!

Brita

Bille sa...

Hehe, artig! Her i feriehagen har jeg en iris som ser ut til å komme med ett krøllblad hvert år.

Gentiana nivalis sa...

Det var morsomme hvitløk! Så rart at alle var sånn også - de var pene!

Snäckskalsdalen. sa...

Rena snurren! Jag såg igår att jag har likadana! Visst ser dom kul ut!
Agneta kram