lørdag 20. juli 2013

En ferie uke og hagen er som forandret

Ja, har man vært borte en uke ser man stor forskjell når man kommer hjem. I hvert fall på disse tider. Solen hjelper sikkert til den og. Roser for eksempel. Før jeg dro var mange i knopp, hjemme møter meg dette.  Flora Danica i blomst. Ikke så kraftig akkurat men den er der. Det var en av de rosene jeg virkelig trodde hadde tatt natten etter vinteren. Det er nesten så jeg vil tro det er to ulike blomster, oven er tatt på morgenen og på kvelden så den slik ut. Kan det virkelig  være så mye fluff i en rosenknopp?

Denne rosa rosen vokser også ganske ensomt i kassen. Nå har jeg flyttet på disse to roser så mye at jeg ikke lenger er sikker på hva som er hva.. Men jeg tror det er ‘Ghita Renaissance’ som blomstrer nå og at det er rose ‘Gertrude Jekyll’ som er til høyre (med knopp). Selve kassen ser litt tom ut synes jeg etter at jeg fjernet hele det store villnisset av stauder som var her men jeg håper det gir litt mer plass og kraft til rosene..

Mer plass hadde sikkert Danica også hatt godt av for i den kassen vokser det også en god del mer en rosen. Den raske overhalingen jeg gav staudene med hagesaksen tidligere på dagen hjalp nok ikke stort. Men mest voldsom akkurat nå er nok liljen Chianti, for en skjønnhet!

Hun er helt klart tilgiven at hun tar slik plass. Gigantiske blomster som gir en praktfull syn. Ikke passer det inn kanskje med disse store liljene i den lille kassen, og der til en rose, men noen ganger blir det slik. Når man står der med innkjøp og har liten plass..

Minner meg om at jeg må ta stiklinger av lavendel når den blomstret over slik at jeg kan kante kassen med det i stedet for staudene..

En meget kaotisk syn dette her egentlig. Men slik er det nå en gang.. Røde roser i kassen forran, roser rundt omkring i hele rosenhagen faktisk. Og liljer, på forsiden ved Pergolan og… Clematiser som begynner blomstre, rodnende rips i kjøkkenhagen. Egne jordbær til dessert. Sommer!

1 kommentar:

Nora sa...

Hm, lurer på om jeg ikke holder på å bli bitt av rosebasillen også......innlegg som dette er ikke "bra" for meg å lese akkurat nå, for jeg vil plutselig skaffe meg roser? :-)

Jeg blir så glad når det er flere enn jeg som ikke har sånne "strukturerte og vel planlagte" bed som mange har. Her flyttes og plantes det også i vilden sky etter mottoet "kjöp först - planlegg siden":-) Og vet du hva? Jeg synes det er vel så fint med litt kaos i bedene enn de velstrukturerte bedene!

Klem!