lørdag 16. april 2011

Hvilken herlig dag!

En herlig vårdag, nesten som sommer ute, men det trekker jo fortsatt kaldt i skyggen. Idag har jeg vart ute hele dagen i hagen. Fler av hagemøblene har flyttet ut og jeg har altså sådd i kjøkkenhagen. Men jeg har også fått gjort litt smått, som sette ut noen av pottene med gress ved dammen. Håper de tåler det, rett fra en vinter i boden og ut i vårsolen. Fått lagt ned de siste seks tegelsteinene jeg fant også, plukket litt vissent, tatt vekk litt løv, men mest av alt har jeg setat og nytet av solen.

Den hortensian jeg hadde midt i surhordsbeddet har nå endt sine dager på komposten. Det blir jo aldri noe særlig blomster og den tar en masse plass I stedet fikk jeg plass med mine to Tiarella (‘Candy striper’ til venstre, ‘Spring Symphony’ til høyre). De ser litt medtagne ut etter en ettermiddag i vårsolen men jeg håper det ordner seg. Bak disse to planterte jeg de to pottene med blå perleblomster og den hvite som jeg hadde inne på stuebordet tidligere. Så nå er det vel fullt her igjen.

Det ene gresset, Phalaris arundinacea, det som jeg satt ned i melkespannet forrige sommer, fant jeg ut jeg skulle dele og flytte på. Jammen var det et slit. Melkespann er som kjent smalere i åpningen og røttene hadde fyllt hele spannet. Etter mye riving og slit fikk jeg den ut. Delte røttene og satt i tre potter, ser ikke akkurat vakkert ut der det står men jeg håper at i hvert fall en av pottene tar seg.

DSC_0004
Voldsom livsgnist på krokusen bak benken forresten. Jeg har klart noen gang i løpet av sommeren å få lagt en stein over løken, men det ser ikke ut å ha hindret veksten, den  bare fortsatte vokse under stein og kommer ut på siden i stedet..

DSC_0001
Og som jeg ante igår så har tulipanen kommet med blomst idag! Lurer på hva morgendagen byr på..

11 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Det er ikke lenge siden du viste frem store mengder med snø. Våren kommer fort hos deg. Jeg håper vi får noen fine dager også her den kommende yken. Mye haging blir det uansett.

Susanne sa...

Det er så dejligt, at vi kan komme igang i haven. Og solen begynder at få magt, så vi rigtig kan nyde dens varme. Det lyder som en skøn men travl dag :-)

Ha' en dejlig lørdag aften :)

Lisa sa...

Vilken underbar dag du haft! Det kommer att bli så fint!
Nu måste jag fråga dig, du som är bra på gräs:
Pampasgräs, ska det sättas ihop i tussar eller kommer det fler strån från en? Mitt gräs har kommit upp och det är första gången jag sår gräs. Lerkrukor skrev du var bra.
Jag blir glad för goda råd!
Kramiz!

Unknown sa...

Å ja i dag har solen varmet,så flink du har vært i dag da .
jeg har fått rydda i kassene og flere bed men det er bare kos.
Nydelig tulipan ,kos deg Marit.

Blomsterguri sa...

Ja, det har nok vært en herlig dag for deg også :-) Mye du har gjort, og jeg har gjort mye. Men - du har sådd i kjøkkenhagen, - det har jeg ikke gjort, men i morgen! Ha en god lørdagskveld!

Bille sa...

Herlig dag ja, og flere skal det bli. Egentlig var det litt tøft med stein og krokus i blanding! Du kan faktisk late som om det var et planlagt arrangement :-)

Suss o Kai sa...

set ker jag är så , sånt måste jag skaffa mej Kram Suss

Torill sa...

Så kjekt at du har hatt ein fin vårdag, med sol og litt varme.Her har det regna, men har som du vore ute store deler av dagen likevel :)

Marit sa...

Ja, i dag har det vært nesten som sommer. Det var artig at krokusen fant veien opp forbi steinen. Planter er smarte! :)

Mari Anne sa...

(De fleste)Hortensia blomstrer på fjorårsskudd. Manglende blomstring kan skyldes at du har en ivrig saks, eller at den fryser tilbake. Helt sikker på at den ikke skal få en sjanse til?

Christin sa...

Det er så koselig med alt som spirer og gror. Her har hestehoven kommet og bjørka har så vidt begynt. Kan vel si at VÅREN er endelig her!
Ha en fin søndag :)
Klem