onsdag 27. april 2011

Bonusdager..

Når jeg prøver tenke meg godt om så er vel dette faktisk rene bonusdager jeg har. Det er ikke bestandig vi har snøfritt i sluttet av April og så tidlig som nå kan jeg ikke huske det har vært noen gang. Jeg gjør mitt beste for ikke å stresse uten nyte synet av alt som kommer. Det er ikke bare enkelt men man kan ju alltids ha det som mål. Dette beddet på baksiden er jeg veldig fornøyd med så her langt. Det hjelper å få sette alt på plass med en gang. I fjor når jeg lagde kassen og hadde plantert hengeseljen i midten, bestemte jeg meg for å prøve få mest mulig av vårblomster under dens krone. Om sommeren henger det greiner ner så det er ikke mye annet som kan blomstre da. Helt perfekt er det ikke men det byr på en nydelig syn når jeg kommer ut med kaffekoppen. Disse anemone blanda kan jeg ikke huske at jeg plantet en gang, men nog passer de godt sammen med mine aurikler i mild gulfarge. Heja Sverige!! føles det som. Egentlig kan jeg ikke fordra disse auriklene men jeg tokk dem tilbake inn i varmen ifjor, hadde gjemt noen i skråningen, og jammen er jeg glad for det nå.

Perleblomstene fra forrige års tekopp ble også plassert her, sammen med sviblene som jeg sparte fra julen. Tenker sette årets julsvibler her også og potten med Iris reticulata også tror jeg. Først må jeg bare gi meg litt til tåls så jeg ikke graver i noen stauder eller liljer..

Jeg har oppdaget at det finnes fordeler med små hager også. Blomstrene trenger ikke være så store eller mange for at man skal få øye på dem. I alle krinkler og kroker kommer det noe å se på. Da er det fort gjort å stanne opp en stund og bare sitte å njute..

Kan liksom ikke huske at det er slik det pleier se ut om våren, men det er det nok, men idag har jeg tatt det med ro ute (inne var det husvask på programmet), resten av uken og helgen skal jeg jobbe. Så idag har jeg tatt meg god tid til å studere hagen, ser det er mye som jeg vil gjøre i løpet av sommeren, men som sagt, dette er en bonusdag.

I alle krinkler og kroker ja, fant denne lille rømlingen idag. Egentlig har den nok vart her hele tiden men utover sommeren er det fort gjort å glemme tulipaner og andre løker. Her har jeg lagt noen heller over stakker, men ikke lar den seg bremse for det, tulipanen bare krøker på nakken og finner veien den. Kanskje jeg kan få tatt opp løken og flytte den til et bedre sted når den blomstret over.

Men jeg har gjort litt idag også. Bortsett fra at jeg satt ut noen fler purre planter i kjøkkenhagen, planterte Solfrids luftløk og flyttet noen gressløk, har jeg også malt andre strøk på espalieret og begynnt med kommoden på terrassen. Annet smått jeg satt og betraktet, her mellom mine små heller, var ikke like gøy..

DSC_0044

.. det var bare å starte krig. Jeg liker virkelig ikke å bruke gift i hagen men etter jeg la plattingen her i høstes har noen få søte maur ved plen blitt til et helt infanteri. Det er ikke særlig gøy å sitte barfote her da.

Nåja, det var dagen idag. Men som sagt kan en rekke mye på tre timer om kvelden også hvis været holder i seg. Mye? Er det så mye å gjøre da? Lurer på om jeg ikke langsomt skal fundere på å lage meg en liste..

8 kommentarer:

Torill sa...

Heisan !! Enda ein nydleg dag over. Er så enig i at me må stoppa opp og nyta det som skjer. Mange fine blomer du viser i dag. Håper du får tid til å nyte litt tid i hagen dei neste dagane og :-))

Helena sa...

Hm en önskelista på bloggen var ett bra tips du skrev hos mig!Tyvärr läser inte smabon bloggen varje dag.Men för mig själv kanske!Jag har så mycke att göra :-)
KRAM från mig!

krepsemor sa...

Det er utrolig så mye som blomstrer hos deg nå! Jammen må det være bonusdager, ja =) Her er det kaldt om nettene, 3 grader nå, så det går seint med blomstringen! Kun en enslig tulipan har våget seg frempå! Men inne har en Hoya carnosa compacta kommet med 3 baller med knupper! Gleder meg!

Stephanie sa...

In your earlier post, I like the fact that you included grass. They look graceful. Also, I like to watch you systematically built your garden (I think I am repeating hehe...). Your plants are also rewarding you little by little. These are cute flowers. I am sure they have made your day more pleasant and joy. Have a great week :-D

Merja sa...

Vilken blomster prakt du visar! Här är det så torrt så det skulle behövas lite regn. Myrorna trivs här också...bäst att ladda upp myrr;)
Ha det gott!

Marit sa...

Så mye flott som blomstrer hos deg nå! Løkblomster er så nydelige tidlig på våren. Ha en flott dag!

November- symra sa...

jeg kjenner også på en slags frykt for at alt skal være over i løpet av noen hektiske uker. Men du har helt rett i at det er like godt å stoppe opp å nyte karnevalopptoget mens det går forbi..Tro også du har rett i at en liten hage kan romme utrolig mye, og alltid se frodig ut, og at små tuer og blomster likevel kommer til sin rett. Sliter litt med den problematikken i hjemmehagen. Den er litt for stor å holde og få frodig i hverdagsmaset.

Bille sa...

Så herlige bilder! Jammen har du flotte bed såpass tidlig. La merke til at du har Gullstjerne(?) i bed, har lenge tenkt å ha den i plenen i feriehagen, men er redd plenklippehjelperen freser over den før den får blomstret ferdig. Å ha den i et avfrenset steinbed har jeg ikke tenkt på - før nå :-)