fredag 15. april 2011

Stopp, stopp, jag hinner inte med!!

Slik føles det faktisk litt nå. Det går så fort ute, snøen er knappt vekk så kommer det blomster i alle buer og kanter. Når en jobber full tid og har en familie er det jo ikke så mye tid over til hage om kvelden för det blir mørkt men det byr ikke på noen problemer før kl 21, slik som nå. Idag har det jo dessuten vart ganske godt ute, ikke den kalde vinden om enn ikke sol.

Puschkinia, den vakre, jeg liker så godt hennes blå streker mot det hvite. Tidligere har jo kun hatt den ene lille planten jeg tok hjemmifra og flyttet hit til Norge. I høstes fant jeg løk jeg kunne plantere så nå har jeg fler. Her kommer det mange i den lille kassen ( og rosen har nye skudd!!)

Ettersom jeg enda var ute med macro og solen ikke skinner så intens, fikk jeg nesten et godt bilde på disse Scilla sibirica ‘Alba’. Oppdaget at jeg planterte den på to steder, ikke bare i den store kassen bak men også i den lille der hvor jeg tidligere hadde Rhododendron, den som jeg nå har som barnehage til fjorårets perennsådd. Fler hvite overraskelser byr den hvite krokusen på. Nok begynner jeg bli glemsk men jeg kan faktisk ikke huske at jeg har hatt helt hvite tidligere..

Så borte i hjørnet av rosenhagen er det noe helt annet enn hvit som lyser mot meg. En tulipanknopp, intens rød i fargen. Den står sammen med noen venninner og kommer i blomst hvilen dag som helst nå. Det er tidlig synes jeg. Annet som kommer der er naboens tyskkål, elændige plante, jeg skjønner for mitt liv ikke hvordan jeg skal kunne forhindre at røttene finner veien over til min side av gjerdet. Ikke kunne jeg luke den roten vekk heller for den har vart så listig og sett til å krabbe forbi disse tulipanløkene.

Hva velger man? Å la tulipanene blomstre å risikere enda fler røtter av tyskkålen eller luker man det vekk og mister den røde lekeriskens blomstring ute? Klart, man kan jo sette tulipanen i vase men det hadde da vart synd, synes nå jeg…

I år er jeg ikke mer så sikker på at jeg klarer holde dette forb-“",,**,,@-de ugress vekk lenger, det søker seg inn under gjerdet på flere hold på baksiden. De andre har jeg brutalt fjernet i kveld. Men, men, noe skal jeg vel ha å gjøre i sommer og..

6 kommentarer:

Unknown sa...

Det er vel derfor vi holder ut om vinteren , vi vet det er en helt utrolig stor forundring og glede hver vår over små og store ting.
God helg Marit.
Fine bilder ,,,,

Malgorzata Ingstad sa...

Mia, vi har bare litt rabarbra forløpig, tror jeg... Men imorgen skal det bli hageliv og vi kanskje avdekker (og dekker med en gang til) mer nydelig liv... Dine småbarna er vunderbare!

Torill sa...

Ja, kjenner også på det at det går så fort at eg ikkje heng med i hagen.... Men hagen er no min koseplass så eg tek det som det kjem. Mange fine løkplanter du viste fram i dag. Må visst handla til hausten !! Go`helg !!

Utsikt mot Lurfjellet sa...

Vakre bilder, Puschkinia er så nydelig! Skvallerkål: "If you can't beat them, eat them!" Ja, jeg vet at det er en litt vel overveldende oppgave... ;D

Helena sa...

Åh vad fina bilder på en av mina vår favoriter!Ja inte kirskålen alltså!!!
Kram från mig o trevlig helg!

... sa...

Det går fort nå. Her dukker spirer og løkskudd opp fortere enn jeg rekker å rydde bedene.

Herlige bilder du viser, den hvite scillaen var nydelig :)