mandag 25. april 2011

Vilken underbar dag!

Hvilken underbar dag jeg har hatt idag! Helt super, oppe og ute fra tidlig morgen og har siden vart ute til langt ut ikveld. Det har skjedd så mye på bare noen dager virker det som. I blomsterbeddene kommer det fullt av grønne blader og det blomstrer vårløker hvor jeg ser. Hekken har store svulmende bladknopper, fruktträden har blomsterknopper, syrinen også faktisk. Mine grønnsaksfrø har spirt under plasten og langsomt har froskene flyttet ut. Ja, faktisk ikke så mange enda, det er så mye annet å gjøre..

Idag har vi for eksempel vasket ur dammen og satt igang pumpen. Gullfiskene får alt vente en stund til med flytten men det føltes godt å få rent vann og lydet av vannstrålen er herlig. Kjøpte med en pagod fra Billiga Nisse, der betalte man ikke mye faktisk, så sonen valgte en mediterende frosk også. Den skal få sitte her ved fiskene i sommer..

Det kan så være at pottene står litt hulter om bulter akkurat nå. Jeg er litt usikker på om gresset kommer tilbake igjen. Rett over nyttår vokste det bra ute i boden men senere utover våren såg det mer vissent ut. Jeg klippte ner tustene og satt dem ut så får vi se..

Den andre ‘dammen’ eller porlende stein er det vel mer, ble også vasket men her må vi ha ny pump igjen. Billigpumpen fra Juula som vi kjøpte forrige sommer vil ikke virke iår. Billigt blir dyrt i lengden.. Men bøtta er vasket så bare jeg får kjøpt en ny pump skal den kobles på. Godt med alt som er undengjort.

Jeg fikk meg forresten også to frosk, i järn. Lurer på om disse ikke ruster med tiden. Tuffe er dom i hvert fall, og ikke knuser de så lett heller.. Et tiotall frosk er altså på plass, mangler fortsatt bortemot hundre føles det som. Men noen hver dag så..

Tulipanene har jeg nesten ikke fått sett i blomst. Nå er de nesten overblomstret. Det samme gjelder mange av krokusene. Blomstringen varer ikke så lenge i dette varme været virker det som. Fagertraven får ta over i stedet, nå går det unna i beddene.

Hjemme hos mine foreldre var dillpionen kommet langt. Jeg fikk jo atter en rot forrige sommer av pionen og var sikker på at ikke denne heller overlevde, men se pappa, når jeg kom hjem fant jeg denne lille spiren, jippie!!

Når jeg sitter på trappen ved mitt foreldrehjem og blikker utover nejden ser jeg hav av blått, det er scilla overalt. Slik vil jeg og ha det. Ikke for jeg har noen plen at sette løkene i men likevel. Jeg har hentet løk en gang tidligere og av en eller annen underlig anleding blomstrer de allre fleste i syrinhekken bak en espalier i rosenhagen, kan så være at syrinen også er hjemmifra.. Nå hentet jeg med meg hundretals løk igjen. Denne gang skal jeg fylle hele det lange beddet på forsiden er planen. Jeg vil også kunne nyte synet av et slik blått hav her (og drabbes av hjemmelengsel ville jeg tro..)

En lang fin dag i hagen avlsuttedes med grilling på terrassen ikveld. Det skal jeg si var en god avsluttning på påsken. Vi grillet hjemme i Nortuna også, da hadde jeg følelsen av Sankt Hans aften, ikke påske, nog er det pussig med slik fine dager i april.

Noen av mine stakker frøsådder fikk også nyte en dag ute, stakker, jeg piner dem mye nå. Først fire dager uten vann, siden rett ut i solen.. Håper dem tålte sjokket. Men, det irriterer meg litt at ikke alle Eucomis har kommet enda og kun en av de Tricyrtis hirta røttene jeg bestilte.. Tålmodighet er en dyd har jeg hørt..

Så venter jobben igjen imorgen da, men hagearbeid skal en vel rekke likevel. Noen timer om kvelden kan gi resultat det og. Langtidsvarslet for kommende uke lover godt, ikke noen frost. Hadde planer om å sette poteter idag men tiden ble for knapp. Nåja, det er ikke for seint enda..

10 kommentarer:

Torill sa...

Hei Mia ! Jammen har du mykje å henga fingrane i . Og mykje har du fått gjort. Synest det blir travelt eg med alle potter som skal ha vatn... Har lurt litt på dam men i år blir det ikkje. Ha ei fin veka.

Lisa sa...

Wow, så många fina grodor du har! Jättefint att pynta trädgården med dem.
Det är helt otroligt vad det börjat växa hos dig. Jag tycker att det var alldeles nyss som du visade snöbilder! Sol och värme gör verkligen underverk.
Ha en bra arbetsvecka med mycket pyssel på kvällarna!

Nanne sa...

Skjønner at du har kost deg i dag, og nå ligger jo hele sommeren og dens herlighet foran oss. Ha en flott uke.

krepsemor sa...

Gleder meg med deg, Mia! Jammen har det skjedd mye i hagen din, for det er jo ikke lenge siden du hadde en halv meter med snø!!! Herlig med litt varme igjen!
Kos deg i uken!

... sa...

Så fint det er rundt dammen din, og de høye pottene er skikkelig stilige.

Hørtes ut som en fin hagedag, og så mye du har fått gjort. Blir nok nydelig neste år når scillaen blomstrer :)

Stephanie sa...

I always like to watch you setting up your garden structure. I like how you put everything together. Btw, you have cute frog collection.

Vivishagerom sa...

Så mange flotte bilder!
Det er herlig nå som det er blitt sol og varmt og man må bare nyte tiden.
Flotte frosker du har - digger dem!
Ønsker deg en flott ny uke. Klem

Emelie sa...

Häftigt med grodorna, och fin damm! :) Det har verkligen gått fort med våren i år, verkar som att det bara smällt till! :)
Ha en trevlig vecka! :)

Beate sa...

Hei!
Så fin blogg du hadde.
Og grodorna va super søt;)
Klem fra Beate

Marita sa...

En fantastisk flott tid nå på våren og denne uken har det virkelig eksplodert, ja. Ang. gresset ditt så tror jeg sikkert det kommer, gress er virkelig en sta plante!
Det er virkelig flott hos deg og du har jammen MYE forskjellige hensyn å ta til vekst og vilkår :) Det er en fryd å følge bloggen din!