mandag 25. april 2011

Positivt överraskad hemkomst!

Nyss hemkommen från en tur ‘back to my roots’ kan jag bara gladlig konstatera att dom har överlevt. Jag åkte med skräcken i halsen, fyra dagar borta från mina små pysslingar, och utlovat väder med högsommarvärme !! det måste ju bara sluta med ett brak. Innan jag åkte samlade jag ihop alla krukor på vardagsrumsbordet och vattnade två gånger med en timmes mellanrum för att vara säker på att jorden var ordentligt genomfuktad (med skräck om snar drukningsdöd i stället).

Nog var det torrt i många av krukorna så jag ska vara glad att vi inte var borta en dag till som vi först hade tänkt, men nu har jag vattnat dom alla och det var faktiskt ingen av dom som hängde med läppen över krukkanten.

I morgon ska dom få en ljusare plassering igen, några i fönsterkarmen men andra ska nog få ta sin första luftetur ut, om nu vädret håller i sig. Undrar om jag inte ska skynda mig i säng nu, i morgon önskar jag vakna tidigt, riktigt tidigt. Jag är så spänd över vad som väntar ute!

11 kommentarer:

Torill sa...

Heisan !!Så bra det gjekk godt. Trist om det skulle gått gale når ein legg så passmykje arbeid ned i det. Håper det var kjekt med ein tur likevel !!

... sa...

Håper ferien var fin. Og så godt det gikk fint med plantene dine mens du var borte. De ser flotte ut :)

Lisa sa...

Förstår din oro! Det är jätteläskigt att lämna sina små när det är varmt och solen skiner. Härligt att de klarade sig! Jag vågar inte åka någonstans just nu...
Mer sol utlovas =)

Linda sa...

Jeg forstår godt du har dro med hjertet i halsen, jeg kjenner følelsen:) Så bra de klarte seg, og de er nok glad matmor kom hjem også:) Håper du får en flott hagedag i dag:)

Margrethe sa...

Så ble det dobbel glede Mia! Å få være på påsketur, og så komme hjem til dine herlige småplanter. Jeg håper du ikke bekymret det så mye at du glemte gleden over å være der "hjemme". Tenk om også fortsettelsen blir like bra. Værmeldingene her på disse kanter lover godt.
Kos deg med "dine små" og eventuelt store i dag og de andre dagene denne deilige måneden.

Nanne sa...

Oj,oj skal si det spirer og gror hos deg.....
Håper ferien har gjordt deg godt....

Turid sa...

Så herlig å komme hjem for så å oppdage at plantene hadde klart seg - forstår godt at du var litt urolig! Håper du får en trivelig hagedag i dag.

Mariann sa...

Det er alltid spennende å komme hjem og se hvordan det går med planter både ute og inne. Så bra at alle plantene dine har klart seg så fint.

Reginas Cottage sa...

liebe mia,
ich hoffe du hattest gestern einen schönen ostersonntag.deine pflanzen sind ja mächtig gewachsen.
wünsche dir noch einen schönen tag!!
ganz,ganz liebe grüße von regina

Asbjørg sa...

Spennende å reise bort når man har så masse som spirer og gror!Godt at det gikk bra da!!

Gentiana nivalis sa...

Du har vært flink! Det har ikke jeg... Jeg dro ikke så langt bort - og hadde planlagt å ta en vanningstur midt i påskeferien, men lot være. Det er heldigvis ingen krise, for det er mange som lever her også...