torsdag, juni 05, 2014

Mørk og regnete kveld

I mitt lille hageparadis.. Det er ikke langt til mine naboer som man ser hvis man løfter kameraet litt. Men regnet gjør meg fornøyd, særlig som jeg ikke vært hjemme. Det aller siste som jeg tilbragte søndagen med var nemlig plantering. Ai, ai, tenkte jeg da det var så tørrt og varmt. Reise vekk fra dette kan aldri enda godt så familien fikk strengt beskjed om å vanne (i hvert fall kjøkkenhagen!) Men jeg var altså heldig med været..

I rosenhagen plantet jeg erteblomster inntil den nye kanten. Hvorfor trilskes med å så selv når man kan kjøpe ti-pakk med flotte kraftige planter? Kanskje fordi jeg ikke aner hvem sort det er men både farge og evt duft får bli en overraskelse..

Søndagens bilder er lysere og bedre at se på.. Jeg laget altså en kant på motsatt side og. Fylte opp med kugjødsel og kompost. Bortsett fra erteblomst kom Iris tilbake mot kanten og noen stauder som jeg gravet opp tidligere. Nå med regnet har de strukket seg igjen..

Akkurat her har det mest vært en masse løk som ikke blomstret stort. Nå ser jeg frem mot at disse skal vokse seg til og skape en in bakgrunn til rosene. Her er det Abraham Darby som står, og tenk, alle rede knopp!

Knoppen er ikke større enn at jeg har håp om  få se den blomstre når jeg kommer hjem igen, litt mye reiser akkurat nå..

En annen gledende overraskelse på min kveldstur er disse frøsådde akleiene. Jeg har drevet hele mai å priklet de ut på ulike steder i hagen, usikker på hvor jeg tatt frø ifra. Nå vet jeg..

Det er Nora Barlow! Jippie, for jeg har uroet meg litt for at det etter hvert blitt så pass trangt i kassen at hun nesten helt blitt borte. Nå har jeg mange gode erstatter for henne.

Mørke bilder gjør seg ikke bestandig like godt men disse Allium ble nesten bedre. De gråblå bladen er så stilige mot bakgrunnen og i dagslys vises det ikke like godt.

Så, jeg satser på en prima hagedag på mandag, jeg..

2 kommentarer:

Bille sa...

Hei! Det blir jo så flotte farger i sånn lys :) Enig i at Alliumen var fin!

Camilla caren-palm sa...

Det är inte lätt att lämna skutan när man vet att vattningen är a och o:-) Man kan ha ångest för mindre. Om jag är bortrest är mitt största dilemma vem som ska komma ihåg att öppna till växthuset. Det är inte alltid skrivna kom ihåg lappar hjälper...
Ha en fin pingsthelg!
Milla