mandag 23. juni 2014

Kjøkkenhagen w.25

Iblant tror jeg at jeg kun har en kjøkkenhage og ikke noe mer i hagen ser det ut til. Det er bare det at når det er så pass tørrt er det vanskelig å rekke med så mye mer enn å vanne, og da særlig mine grønnsaker. Nå, når vi kommet hjem etter St.Hans feiring i Sverige, så har det altså kommet 5 mm, det var alt.. men det er blitt betraktlig kaldere ute så det tørker ikke opp like raskt.

Nå kan vi spise av den her salaten, den ser stor og fin ut. I bakkant ser man også pasternakk nå. Helt forran i kassen er en spinkel rad med den siste sådd av spenat. Lurer på om den kommer å ta seg? Den har ikke vokst den siste uken i hvert fall hva jeg kan se..

I trøbbelkassene er det i stort sett fart på mainepe, en og annen pasternakk er også kommet men rødbetene tror jeg er sjanseløse. Frisk sallat her og.

Svartroten synes å stå stille den og men kanskje langsomt kommer sallaten nå..

Hva jeg skal gøre her med disse maineper har jeg ikke helt bestemt meg for men her bør jeg tynne, lurer på om det ikke holder med fem planter.. og den salaten i midten, den må vekk!

Dette er den kassen hvor løk og gulerøtter har vokset minst da den er mest i skyggen. Men det ser fortsatt lovende ut.

Ved asparagusplantene i midten kommer rødbeter og de sist sådde gulerøttene. Men jeg har lyst å gjødsle, lurer på om det ikke er lurt med tanke på rødbetene, det er vel ikke for seint enda, eller? Men hvordan går det da med asparagusplantene og overvintring?

Evig takknemlige bondbønner. Nå har de nesten blomstret over. Innemellom er det fortsatt mais men burde den ikke ha blitt litt større..

Potetene, kanskje ikke så kraftig jungel som noen andre år men skrekk, idag dro jeg vekk en plante som så misstenkelig ut som om den hadde begynnende brunrøta!!! Håper innerligt det ikke var tilfelle for her er lenge, lenge igjen til jeg kan høste..

Ved trappa er den en voldsom frodighet, de store bladen bakerst er min pepparrot. Skal den virkelig bli så stor?

Den lille sådden forran kassen ved pæretre var vel kanskje dømt å misslykkes. Det ser i hvert fall ut å kunne bli noen bønner.. og det blir det nok ved stativet og. Men bladen er så lyse.. Man skal jo ikke trenge gjødsle klatrebønner mente jeg, kan det være at det er for tørrt?

Erter vokser og har begynnt blomstre her og der…

Så den lille kassen som er inneklemt mellom erter og bønnene. Her er kart på månadsjordbær men squashplanten i bakkant behøver nok bedre stell.. Reddikplantene som står i histen og pisten skal bort i morgen..

Det er noe med disse jordbærkassene mine. Både her og de øverst i bakkant av potetene ser ikke als ut å trives. Plantene er små og stusselig og jorden tørker opp på et kikk. Men ruccola salaten trives i hvert fall i hjørnet..

Her er det også fart på squashplantene, de har blitt enorme og nå er det blomster. Hanblomstrene skal være spiselige men jeg har aldri smakt. Kanskje en idé å prove?

Tomatoes, yes! jeg har hatt smått ångest å dra fra disse plantene men det ser ut å ha gått veien. Vannet med en gang jeg kom hjem. Men spørs da hvordan det går hvis det nå blir kaldere vær igjen..

En rask kikk på Yr.no (sakset bilde) tyder på at det ikke blir så varmt nå fremover men regn blir det ikke heller. Trenger kanskje ikke vanne så der alt for mye men det blir neppe røde tomater med det første heller.. men nå er det jo ikke bestandig at værvarsel slår inn heller da.

3 kommentarer:

Turid sa...

Herlig og frodig kjøkkenhage :)

Marit sa...

Hei Mia!

Så flott kjøkkenhage du har! Skal si det vokser hos deg. Jeg vet faktisk ikke om det er lurt å gjødsle noe mer nå med tanke på aspargesen. Hvis det bare var rødbeter kunne du helt sikkert gjort det.
Jeg tror at jeg skal gjødsle rosene mine for siste gang nå, men må vanne veldig godt, for det kommer jo ikke noe fra oven. Det har kun kommet 5mm her også.
I går var det kun 9 grader her på morgene, så det har blitt betraktelig kjøligere nå ja.

Ønsker deg en fin ny uke!

Meta sa...Tack för titten i denna underbara trädgård. Den är mycket finare än din fars. här finns ju inte ett ogräs du är så flink min dotter. Kram från mamma