søndag, juni 01, 2014

Ljuvliga långhelg

Varmt vær og ikke noe regn. Frøsådd trenger fuktighet så vannkannen har vært fremme i flere dager. Men ettersom jeg ikke får vannet på en hel uke nå (skrekk!!) så har vannsprederen vært fremme. Tenk, alle rede siste mai..

Ikke helt enkelt å se men fiskene fikk flytte ut igår, nå er det sommer. Etter et døgns tveksomhet i bunnen av dammen har de nå oppdaget at det finnes plenty av plass.

Varmen og fuktigheten som tidligere har vært gir stor frodighet. Jeg rekker liksom ikke helt med og lurer litt på hva som skal blomstre resten av sommeren, det virker jo som om alt er på gang akkurat nå.

Som vanlig går tiden raskt i hagen og til stadighet finnes det noe å gjøre. Jeg har vasket min lille damm på forsiden. Først hadde jeg bare tenkt å male toppen på ny da blåmalingen flasset men når jeg først begynnte så skiftet jeg ut til nye bredere plank.

Ettersom vannliljene ikke klarte vinteren så ble det en potte med Hosta i tillegg til Iris. Det ser faktisk ut som om Hosta klarer seg i vannet. I hvert fall så her langt. Jeg fyllte opp potten med kompost før jeg plantet, leire vil jeg ikke ha ner i dammen igjen, gjørmebad blir det jo, som lar seg vansklig vaske vekk fra duken..

Dagens reparasjon ble en espalier, det var ikke planlagt men når jeg skulle binde opp den ene Clematisplanten oppdagt jeg at ene støtten var råtten, tvers igjennom. Så i dag ble den skiftet ut..

Men når det ikke er planlagt så er det ikke bestandig det finnes nok materiale hjemme. Derfor ble den nå litt lavere. Jeg er ikke helt sikker på om jeg synes det ble særlig bra men ‘regeringen’ er storfornøyd høres det ut til…

Nå har turen kommet over til komposten. Endelig føles det som om jeg har tid å kose meg med hagen igjen. Det er litt for tørrt for nyplanteringer men vedlikehold blir det tid til, og det trengs. Jeg synes det føles som om hagen ikke har fått oppmerksomhet på så lange nå. Jeg storkoser meg ute.

Min skamklippte syrinhekk har bare noen stammer igjen nederst mot gjerdet. Men det vokser raskt opp nye rotskudd igjen. Jeg fikk lagt dit en plank igår, mye frem og att men til slutt vant lysten til å kunne fylle opp med god kompost over bekymringer at det sikkert blir vanskligere å luke vekk ugresset som kommer krabbendes under gjerdet..

Her klarte jeg sette ner noen planter i kveld før jeg gik inn men da var det for mørkt for bilder. Håper all kompost gjør at det ikke tørker opp for raskt nå..

I sommer, liksom forrige sommer, og mange somrer før det, har jeg planer om å lage fuglekasser.. Spør om det blir noe av det.. Den her er helt på siste vers men jeg klarer ikke la den gå i søppla riktig enda..

Helt skamklippt er jo ikke hekken heller, men det hjalp i massevis for å få inn mer luft og lys..

Na ja, enda en dag i morgen.

3 kommentarer:

Nora sa...

Jeg må nok si meg enig med regjeringen når det gjelder espalieret - synes det ble kjempefint! Så spennende med Hosta i dammen, håper du rapporterer hvordan det går?
Önsker deg en flott ny uke!
Klem!

Meta sa...

Underbart att få kika in i din hage. Det växer och växer så det knakar. Det är bara för de som går förbi och njuta av denna underbara trädgård. Ha en bra vecka. Kram mamma

Hagen i Vest sa...

Espalieret ble kjempeflott! Et slikt må jeg bare lage og plante roser og clematis!! Hjertelig takk for tipset!

Ønsker deg en fin uke! Hilsen fra Tone