søndag, juni 29, 2014

Kjøkkenhagen w.26

Alle rede søndag igjen, uken har jammen gått fort! Klart, den her uken har jeg jo endelig oppdaget at jeg har mer i hagen en grønnsaker.. Regn har det også kommet, ca 20 mm fordelt over tre dager. Men jeg burde sikkert passe på å vanne og, det har jeg altså ikke gjort her. Som synes var det spinat til middagen idag. Renrensket stengler ligger på krakken (ja da, har fjernet dem nå..)

Denne plassen som jeg fixet i fjor er jeg virkelig glad for. Sitter gjerne på denne lille benk og nå håper jeg at det blir fler i løpet av ferien, når den kommer..

Spinaten er i stort sett fjernet og vi spiser av salaten. I bakkant begynner pasternakken få litt størrelse. Helt forran har jeg sått en ny runde spinat for noen uker siden men jeg lurer jeg..

Mainepene vokser. Nå synes de godt og tar opp storplass. I kassene bakerst er det og noen pastenakk men de får ikke helt plass. Måtte lese opp meg på disse neper , Brassica rapa, for jeg synes det tar så lang tid med tanke på navnet. Men det viser seg at denne kålplante er minst like treg som kålrot! sjekket idag, roten er ikke tykkere enn min tommel enda..

Resten av kjøkkenhagen da? Jo, det vokser. Jeg synes det går litt tregt og langsomt men det stemmer nok ikke..

I år kommer Kepaløken, jeg har forsøkt fjerne litt av jorden helt øverst, lurer på om jeg ikke setter dem for dypt på våren.. Gulerøttene ser også lovende ut men nå kommer vel den attans fluen da..

Poteter, potitter… ja, er det noe her under. Men ettersom jeg satte seine poteter har jeg ikke sjekket enda. Gresset ser så lavt ut men så hadde jeg jo på ca 10 cm kompost.. Men nok er det uvanlig lavt?

Her i bakkant har jeg gjort noe feil, jordbær og bønner vil ikke gro! Jeg får finne på noe åt jorden til høsten og begynne på ny da..

Bondbønner i lange baner. Den høyre ser mye kraftigere ut enn den venstre. Før trøste meg med at det er ulike typer, kanskje de skal være slik? Uansett på den første, største er det nå kommet bønnebelger men de er foreløpig tomme, får vente litt på delikatessene enda.

Men hva med mais? Den er der men virker ikke riktig få plass.. de burde være mye større nå tror jeg..

Klatrebønnene er på vei opp mot den tredje lekten. Får ikke hjelpes men jeg synes fargen på bladverket er litt vel gult.. men bønner skal man vel ikke gjødsle??

Nå siste uken med litt regn så har mine erter kommet seg betraktelig. Nå blomster de med hvite blommer.Snart så kommer det sukkererter til regeringen..

Her i hjørnet er de blitt et litet buskasje, squashen ser ut å trives godt. Plantene er megasvære. Tomatene bak henger på de og. De stakker ertene i midten ser jeg knappt til men forhåpentligvis så bidrar de med litt nitrogen i hvert fall sammen med de lave bønner som forsøker få plass i kantene. Men i kassen fremfor kjemper jordbær også.. Hva er det med dem, er det for tørrt?

En liten runde innom selve kjøkkenhagen igjen, rødbeter på rad. De fikk jo tross alt til slutt litt hønsegjødsel men.. de ser små ut.. Gulerøttene i kanten er små, sådd ganske seint, men der fant jeg også noen vissne i morges. Fluer??

Bare et siste bilde for å se hvor høy jordskokken blitt etter regnet..

1 kommentar:

Bettina Bäck sa...

Jag blir så glad av allt det klarblåa! Riktigt härligt att allt går i den färgen, med de gröna krispiga grönsakerna i lådorna. :-))))