torsdag 8. september 2011

Solskin i aften!

Solskinn i aften, når jeg kom hjem var det faktisk 19 grader, men det ble fort kaldere når solen gikk vekk. Men noen timer ble det, ute i hagen. Det meste gikk åt til å rydde etter uværet som vart. Så ille at mye blåst over enda og hagen ble full av rusk og blader. Masse epler ligger på bakken, så trist.. Jeg har plukket massevis men takk og pris er det noen igjen på tre.

Det verste var nokk at frosken i dammen fått seg en sleng av et eller annet (katt?) slik at vannet pumpet ur dammen som var nesten tom igår kveld, når jeg skulle mate fiskene. Første hjelp av mine to slørehaler altså, de kom sjappt over i en salatbolle. Nå lever de inne i akvariet i stedet, det var enda kun et spørsmål om tid før flytten måtte skje.

Om en kaldt og mye dårlig vær er det enda mye å gledes over. Roser som blomstrer og faktisk mange stauder og. Hagen er langt fra over og i høstmodus.

Blomsten i den her Clematisen har kommit fullt ut og mange knopper er på gang. Men naboplanten er det verre med. Den vokser men enda ingen tegn til blomstervilje.

Duehode, Chelone oblique ‘alba’ blomstrer i Lunden, den ser ut til å trives mye bedre her enn hva den gjorde i staudetrappa. Den rosa står ved siden av og er enda kraftigere men der har knoppene ikke slagit ut enda.

Virginialeddblomsten, Physostegia virginiana ‘Crown of Snow’ vokser litt rundt om og skaper blomsterglede nå i september. Den sprer seg med utløpere og jeg har fjernet masser i sommer. Men det ser ut til at jeg har mer enn nokk igjen, det er jeg glad for nå.

I kveld har jeg også begynnt sette litt løk. Gjennom sommeren har jeg klart grave opp diverse ulike løk som jeg bare lagt inn i boden, nå begynnte de skjyte små spirer så da må jeg sette dem til tross at det er litt i tidligeste laget. Så har jeg sått litt frø fra mine egne hageplanter. Tellima for eksempel, og violfrøstjernen men det var frø fra forrige høst.

For en uke siden sådde jeg frø jeg bestilt fra Impecta. Men det spørs om det for enkelte var litt tidlig? Den hvite Catananche caerulea alba 'Bicolor' (har gräsfibbla et norsk namn?) har alle rede spirt og det er vel kanskje ikke så lurt.. (det samme gjelder Gypsophila paniculata, Brudeslør, som jeg sådde samtidlig..) er de da i stand til å klare vinteren ute?

Som har det kommet en aldri så liten blomst på denne her stauden igjen som jeg kjøpte i våres. Husker ikke navnet nå i farten, men det er jo litt gøy med en slik andre blomstring.

11 kommentarer:

... sa...

Så mye som fortsatt blomstrer i hagen din, det ser fargerikt og fint ut :)
Nydelig farge på klematisen, og virginialeddblomst var nydelig. Den skal jeg huske navnet på, kjekt med høstblomstrende stauder.

Det var godt det gikk bra med fiskene dine, de har det nok trygt og godt i akvariet nå :)

Tigertina sa...

Så mye vakkert som enda blomstrer hos deg! :D
Godt fiskene har det bra! :)

krepsemor sa...

Er det Veronica du har på det øverste bildet? Og Clematisen din, er det Prince Charles kanskje? Nydelig farge på den. Når det gjelder høstblomstring, har jeg ikke vært så flink, for her er det ikke så mye som blomstrer nå! Egentlig ganske trist i hagen min nå.
Her fikk jeg noen gode tips til høstblomstrende stauder! Physostegia hadde jeg i forfjor, men den har nok frosset ned. Frøplantene tror jeg at jeg ville hatt inne i vinter ;o) Synd hvis de skulle gå dukken!

Marit sa...

Så vakker den hvite duehoden var! Jeg har bare sett den i rosa. Clematisen din så jo ut som det var midt på sommeren.

Turid sa...

Mye flott som blomstrer hos deg fremdeles! Nydelig farge på klematisen! Ha en fin helg!

Lisa sa...

Vad härligt att ni fick sol och värme! Jag tycker att du ska ha massor av sol så dina vackra växter växer ännu mer!
Hemskt med storm. Vi har också haft otroligt blåsigt, det enda som är bra med det är att myggen blåser bort = )
Just nu är jag på Öland och njuter av kalasväder. Hoppas att det är lika fint i morgon, när jag ska gå på tur.
Sov gott, önskar en jättetrött Lisa

Linda sa...

Ja hagelivet tar ikke slutt selv om det er høst:) Etter en sommer med nytelse i hagen er det nå tid for å flytte, rydde og begynne å sørge for neste års blomstring:) Herlig:)

Malgorzata Ingstad sa...

Å, ja kjære Mia - husk at det er du som har åpnet bloggverden rent teknisk for meg. Enden på visa er at det er blitt en kjær hobby for oss begge, som pisker oss stadig vekk ut med kamera.
Men den serien du presenterer her er jo skjønn - jeg forelsket meg i det første bilde. Stor lørdagsklem!

Lunalei ;-) sa...

Du har alltid så mye fint som blomstrer i hagen din!!!
Clematisen var kjempefin!
Så bra at du fikk berga slørhalene!
Ønsker deg en fin helg!
Klem

Mia sa...

Vad söta dina små blå grodor är som sticker fram på en av bilderna, jag gillar ju grodor som du kanske sett.
Din sista blomma är en rosa pipört.
trevlig kväll/mia

Landbohaven sa...

Gode billeder.
Smukke blomster.
Fin lille figur du har på dit fjerde sidste billede.
Tak for kigget.