tirsdag 6. september 2011

Etterslentrere..

Ha, nå endelig fant min Hibiscus ut at den skulle begynne blomstre. Et siste krampetrekk kanskje, før høsten på allvor setter inn? Vant denne på et hagelagtreff i april iår. Det var i begynnelsen av måneden. Da ble den plassert på kjøkkenbordet og mistet raskt alle sine blomster. Etter råd fra en av medlemmene fjernet jeg jorden fra røttene og satte den i en større potte som ganske rask fikk flytte ut på terrassen, sammen med gresset jeg sådd.

Slike flytter fra varmt til kaldt passer ikke helt en slik Hawaiirose som er vant med varme. Planten mistet raskt sine blader og siden har den fått en litt dold tilværelse bak de andre pottene, i venten på at den på ny skulle sette fart, hvilket aldri skjedde.. Nå har den fått stå under tak de siste ukene, uten alt regn fra oven. Og nå kommer fullt av blomster..  Hva som skjer med den nå til vinteren har jeg ikke helt bestemt meg for, inn i boden eller inn på stuen? Na ja, gøy at den blomstrer er det da i hvert fall.

Noe annet som snart må vekk før vinteren er vel disse. Iår kjøpte jeg jo nye solsenger til terrassen. I full optimisme om en varm og solig sommer, hvordan det gikk vet vi jo.. En rekordsommer hva gjelder regn..

bilde fra yr.no

Fortsatt er det noen potter som holder ut under den åpne himmel men snart må jeg vel få gjort noe med dem og..

8 kommentarer:

Gela sa...

Min blommar också nu få se hur det går med den till vintern. Ha en fin kväll/Gela

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, precis, rekordsommar vad det gäller regn, här också, och det håller på nu också och dessutom stormar det.
Men hibiskusen var underbart vacker, vilken färg!
Agneta kram

... sa...

Det har vært mye regn i sommer, ja, og høsten ser også ut til å bli våt...

Gresset du har i potter ser fortstatt stilig ut, Mia. Og nydelig hawairose! Fin farge på blomstene, artig at den blomstrer :)

Marit sa...

Ja, i sommer og frem til nå har det kommet rekordmye regn dessverre. Huff og huff hvor tung den kommende vinter må bli...
Hawairosen er en stueplante, så du bør nok sette den i stuen og ikke i boden! Håper den overlever overgangen fra fuktig luft ute til tørr inneluft. De får ofte spinnmidd, så vær obs på det. De må ikke tørke helt ut, for da kommer ofte det utøy. Men de er flotte planter og kan bli store inne også bare en passer på.

Helena sa...

Jag fick en hibiskus till midsommar.Men den la av blomningen direkt men nu så är det många knoppar på gång :-)
KRAM från mig!

Kristin Aurdal sa...

Så flott Hibiscus du har. Skikkelig knall farge som passer bra nå på høsten.
Her har det regnet hver eneste dag nå i ukevis og sommeren var ikke stort bedre. Til tross for dette ser ikke hagen ut som en slagmark merkelig nok. Vi får håpe på bedre vær neste år.

Stephanie sa...

Your hibiscus looks like has small leaves. I have not seen this one here. The orange haha... yes you are right... looks like mine. I am sure they look outstanding - bright and cheerful ;-)

Bille sa...

Det er jo bedre sent enn aldri! Du er heldig som kan nyte ferske blomster i september. Her er det meste over for i år, men drøyer mange uker ennå før jeg rydder vekk potter etc.