søndag 18. september 2011

Meg og gress…

I ett desperat forsøk for å ikke miste noen av de gressarter jeg samlet på meg iår har jeg begynnt sanke frø. Eller rettere sagt hadde jeg planer om å gjøre det men når jeg gikk forbi en av plantene var frøene alle rede begynnt å falle av. Nå samler jeg opp hva jeg kan.

Se, her er det alle rede flere tomme paraplyer på gresset. Så snopet..

Chloris trunctata ‘Tellymasts’ skal vel egentlig kunne overvintre på en vel beskyttet plass uten vinterfukt har jeg lest men det tror jeg neppe er et alternativ hos meg. Her må jeg nok innstille meg på at den blir ettårig..

Men hva gjør det, det blir like vel en god del frø jeg kan så neste vår. Sirkelen er på en måte slutten. Fra frø er du kommen (fra Rara växter..), til frø skal du atter bli.. Hvor pass lang er egentlig holdbarheten på gressfrø, kjøper man plenfrø pleier det ikke spire så alt for godt fra pakken året etter…

5 kommentarer:

Mona sa...

Ja alltid hinner man inte riktigt med! Jag missar en hel del i trädgården just nu jag också, när jag bara går i skogen och plockar svamp hela tiden...

Kramar, Mona

Unknown sa...

Oj, vilket jobb! Det är mycket att samla nu och vi är som ekorrar allihop:) Men det har mycket att glädjas över till nästa år!
Kram!

Stephanie sa...

We have similar grass here as well. They spread fast.

Turid sa...

Så artig gress du har. Jeg er kjempespent på om mine tuster overlever vinteren her. Har blandet lecakuler i jorda, men siden regnet bare øser ned blir det jo vått for gresset allikevel. Ha en fin mandag.

Marit sa...

Frøsanking har jeg gitt opp for i år. Du er flink som prøver å få samlet noen fra dine spennende gress. Ha en fin mandag!