lørdag, september 10, 2011

Dagliljer som ikke vil..

I denne her rammen på baksiden er det plantert fem Hemerocallis. Helt forran står to Stella D’Oro (dem har jeg på flere stellen og blir borte hvis jeg finner noen andre interressante) som er et sikkert kort hva gjelder blomstring hos meg. Sammy Russel, til venstre og  Strawberry Candy (i midten) har også blomstret en god stund. Til høyre bak har jeg plantet en Crimson pirate, den blomstret i hvert fall ifjor.

Men i den her kassen er det verre. Flava blomstret en kort stund i sommer men de andre fire lar ikke seg overtales to noen verdens blomster. Jeg må nok innrømme at plasseringen ikke er den soligeste i hagen men den hvite veggen pleier å fungere bra som erstatting. Her har jeg en Hemerocallis hybrid med rosaoransje blomster (det sto ikke mer på potten..) Holiday delight, Artic snow og Catherine Woodbury, (som dessuten har hatt gulmelerte blad hele sesongen.) En liten blomst hver kunne de da ha skjenket meg synes jeg..

Enten for mørkt eller så synes de kanskje det er for trangt? Jeg har jo fyllt opp ganske godt med annet i kassen og. Her vokser blant annet den største oktoberbergknappen jeg har så det mangler i hvert fall ikke på næring (satte jo kassene på et tykkt lag av hesteskit ved plantering).

På forsiden har jeg også satt en Hemerocallis for flere år siden, en rød mener jeg, men jeg har hittills aldri sett blomstrene, ser ikke ut å bli iår heller..

Så nederst i staudetrappa står jo Grape Velvet, som sjarmerte meg med en hel masse blomster ifjor ved disse tider. Iår er det ikke en eneste blomsterstengel igjen. Med Fulva og den andre helt vanlige gule som blomstrer i juni har jeg vel altså 13 stykk men kun fåtallet som blomstrer. Like vel drømmer jeg om flere, man får jo ikke gi opp!

5 kommentarer:

Bille sa...

Hei! Så rart at de som blomstret i fjor ikke vil i år. Jeg har planer om flere dagliljesorter fordi jeg synes de vanlige gule blomstrer for tidlig, men nå forstår jeg jo at jeg ikke er garantert blomstring. Tror dagliljer trøbler litt hvis de plantes for dypt, kan du ha lagt nytt jordlag rundt de som ikke blomstrer i år? Ellers vil de ha det litt luftig, men vet jo om dagliljer i samplantinger som blomstrer fint. Bladverker er ihvertfall friskt og fint :D

Bille sa...

PS: Mia! Jeg har lovet deg løk av Spaniablåstjerne. Kan du sende meg en PM på hagegal?

Mariann sa...

Jeg har ikke helt peiling på hvordan dagliljene vil ha det. H.flava og Franz Hals blomstrer hos meg, mens Little Wine Cup har kommet med en blomst en gang. Og den har jeg hatt i mange år.
Ha en fortsatt fin lørdag!

Marit sa...

Du må nok flytte dagliljene til et sted med mere sol. De trenger minimum 6 timer med sol hver dag, så de er noen riktige solelskere! Mine blomstrer uavbrutt, men så får de også veldig mye sol. Så det må du nok tenke på hvis du vil ha blomster på de. Jeg har flere frøplanter til deg som du få en gang ved anledning.

stallnilsen sa...

Æ planta ned løker til dagliljene i fjord høst, og de har heller ikke blomstret iår, håper de blomstrer neste år, ha en fin dag, Lisbeth ;O)