lørdag, september 24, 2011

Lurer nesten på om jeg glemt noe?

Jeg lurer nesten på om jeg glemt noe i hagen. Det er så mye som blomstrer nå, var det noe som blomstret tidligere? Har jeg tatt vekk alt som ikke er høstblomster? Og mer kommer, jeg lever på håpet at frosten holder seg vekk en uke eller to til.. Som denne Clematisen med masser av knopper. Jeg har kommet frem til at jeg klart å blande ihop hvem jeg satte hvor i somres for dette misstenker jeg sterkt er Clematis ‘Jouiniana Preacoux’. Men så seint som nå er det vel ikke ment den skal blomstre, seinblomstrende kan så være, dette er vel seinere enn seint?

Geranium endressii, høststorkenebb, gir seg heller aldri. Den blomstrer like overdådig nå som den gjorde i somres. Store tuer med rosa blomster spireder glede akkurat nå.

Malva sylvesteris mauritiana (rödmalva) blomstrer som aldri før. Sikkert et siste desperat grep før frosten setter inn. Nå har jeg begynt plukke frø slik at jeg også kan så den til neste år.

En og annen blomstervandrer, Tradescantia andersonia, kjemper på og vil liksom aldri gi opp. De eneste som ikke blomstret iår er de karminrosa jeg har men de har kraftig bladvekst.

En og annen rose blomstrer og, mange har knopper. Her har Austinrosen  L.D.Braithwaite kommet med en rød rose igjen.

Anemone Pretty lady Emily som jeg plantet i begynnelsen av august iår blomstrer fortsatt. Den er kompakt og blomsterrik, er ikke så sikker på at den ser slik ut neste år. For mine andre Anemoner er mer ‘stranete’ men akk så vakre.

Anemone hybrida ‘Queen Charlotte’

Anemone tomentosa ‘Robustissima’

Anemon hybrida ‘Pamina’

Det er vel egentlig bare, som vanlig, A. Honorine Jobert Dafo som ikke blomstrer enda, men den har knopp! Måtte frosten drøye litt til..

Blodormrot, Persicaria amplexicaulis, blomstrer med sine vakre blodrøde topper. Kan liksom ikke helt huske at den blomstret så seint?

Geranium nodosum stikker frem igjen for en siste litet opptreden før vinteren..

Tror nesten jeg får gi meg for dette kan bli langt..

Men det er vel bare å innse at vi går mot slutten av september. Idag har mange av mine frosker flyttet inn, pumpen i dammen, markisen på terrassen, fløyelsblomsten har havnet på komposten.. Men jeg vil ikke riktig flytte inn alt enda, håller fast ved sommeren så lenge det går..

Og nå skal jeg hente grønnsaker i kjøkkenhagen til kveldens suppe!

10 kommentarer:

Åshild i bestemors hage sa...

LDB blomstrer her også. Det gjør alle de andre rosene også. I dag har det vært utevær, håper på det samme i morgen.

heidi sa...

Fine høstbilder, liker særlig de nydelige anemonene dine, det må jeg prøve igjen en gang. De jeg hadde kom ikke igjen i år.:-(

Her har vi også flyttet inn en del sommerting... det ble litt nakent og stusselig rundt omkring, selv om jeg også har spart noe. ;-D

Hagealven sa...

Fine høstblomster! Jeg har også malva og klematis - og storkenebb som blomstrer i vei....
Tenkte jeg skulle ut og hente frø fra Malvaen min i dag. Min er lys lilla!
Ha en fin søndag!
klem

Marit sa...

Så mange vakre høstblomster du har. Skulle tro det var vår på nytt igjen hos deg!

Marias Teater sa...

Mia, det er såååå vemodig med slutten av september. Stille allerede, og soldager er gullverdt fordi de gir oss små glimt av sommeren som uteble. Klem!

Suss o Kai sa...

Ja vi får verkligen hoppas att frosten inte kommer ännu, de finns ju endel som ännu blommar Kram Suss

Helena sa...

Man hoppas ju att frosten låter vänta på sig!Det är ju massor som jag vill njuta av i trädgården än.
Vackra anemoner du visar de är ju så fina nu här med.
KRAM från mig!

Tigertina sa...

Så mye vakkert som enda blomstrer! Nyt det mens det varer :D

Parkvegens Hageglede sa...

Geranium nodosum... sukk, så vakker. Ja, det er høst og mange ting må ryddes bort, Men da er det vidunderlig å likevel ha så mye vakkert som blomstrer. Jeg har også ventet .. og ventet på Jouiniana Preacoux. Det er nok litt tidligere her, for nå blomstrer den for fullt. Ønsker deg en fin uke blant vakre høstanemoner, geranier og alle de andre.

Bille sa...

Ja så mye flott! Jeg liker så godt høstanemonen jeg, har to unge eksemplarer i feriehagen, tester litt ut og skal ha maaaaange når jeg finner en plass de trives. Håper du får blomstring på den sene klematisen!