tirsdag 6. juli 2010

Luser høyt og luser lavt..

staudetrappan

Jeg synes jeg er ute i hagen og holder på mest hele dagen ( og kvelden..) likevel strekker ikke bestandig tiden til, akkurat nå kunne jeg gå rundt hele dagene og klemme lus, ikke bara på roser men overalt… Klippet hekken på baksiden idag og når jeg var ferdg klødde det på hele meg, lus både i hekken og i svarthyllet som jeg sto under..

framsidan

Tanken var vel egentlig at jeg skulle få tatt alle hekker idag, og siden gjøre noe mer morsomt, men ting tar tid og jeg lar meg hele tiden avledes, hm.. burde jeg ikke flytte den rosmarinen, ha på ny rhododendronjord under blåbæren..luke under hekken er også lurt og samtidg kanskje gjødsle den litt. Gida meg så tørrt det var..

Aster alpinus

..tørrt så det støvede, kanskje lurt å vanne litt også. Hm, fiskene skal jo ha mat også, og atter en kopp kaffe.. Så en tur etter mere jord, nå specielt med såjord for øynene..

Aster alpinus Aster alpinus

Tenkte jeg skulle så de frøene som jeg fikk med meg fra I. når jeg var i Sverige, så dem ute. Borde ikke de oppmurte terrassene kunne brukes til det neste år, så blomster i altså.. Der i kjøkkenhagen jakter jeg på snegler, knøttesmå saker, ikke større enn et par mm, babiser fra fjorårets åkersnigler..

Aster alpinus

Godt det er en ny dag i morgen, livet i en hage tar aldri slutt, det tar kun en liten pause når snøen kommer..Har man ferie så har man mer tid at finne seg nye arbeidsoppgaver og det virker som om hver enkelt oppgave tar dobbel lang tid, kanskje for at sittepausene blir lenger..

framsidan 

Imorgen skal jeg så frøene, helt sikkert, eller seinere i uken, eller neste uke ..eller til høsten, vem veit..

krollliljakrollilja   

Seems like time run away somehow all thou I have plenty of it, I spend my whole days in the Garden now, since I have my vacation and   because of the kitchen we aren't going away this summer, but somehow, the more time one has, the more things one finds to do… and the coffee breaks are getting longer and longer..

stiliga färger scabiosa scabiosa scabiosa Aster alpinus Aster alpinus knall färger gul akleja

Denne rosa stauden har jeg ikke noe namn på, den ser litt ut som en mynte men sprer seg ikke mer enn andre stauder, blomstrene er små og mer rosa en bildet viser..

?? ???

Unknown perennial..

stenbäddet Mandarin

Little Mandarin survived the winter and despite being squeezed in between my daylilies and a huge Crane's bill it manage to flower.

inklämd

Utrolig nokk så klarte Mandarin vinteren og blomstrer til tross for at den står inneklemt mellom mine dagliljer og en stor storkenebb.

lite för stor för platsen från ovan

9 kommentarer:

Nanne sa...

du verden så frodig det er hos deg nå. Moro å følge med.

Aud på Dal sa...

He, he, synes jeg kjenner meg igjen her. Tiden strekker ikke til, skal bare ditt og datt, og vips så er dagen fløyet.
Så frodig og fint det er hos deg nå.

Stephanie sa...

Oh Mia pretty flowers again! How nice to be in a beautiful garden like this. btw, those stones in your garden looks very cool.

Tångsnällans blogg sa...

Vilka underbart fina foto du visar! Ha en fin dag// Kram Leni

Asbjørg sa...

Så mye fint som blomstrer hos deg!
Her nytes ferien,snart drar vi til mitt barndomshjem!!

IngunnBW sa...

Kanskje en Salvie? For et flott blomsterflor det er hos deg! Og trappen opp til den blå porten da, nydelig! Der er det nok idylliske å rusle. Den rosa krølliljen er så fin, jeg er de hvite søstrene :)

Frø ja..jeg sitter på PrimaFrø nå og har samlet frø til 199,-... Må holde seg innenfor tollgrensen vet du ;)

line sa...

Jeg kjenner meg også så godt igjen. Ikke lett å holde på med bare en ting av gangen, og i alle fall ikke følge planene :) Men er det ikke slik det skal være da - vi koser oss jo med hagen og pausene :) Kos deg videre du - det ser ut som resultatet uansett er bra :)

Vivishagerom sa...

Her er det også masse lus på rosene. Og jeg har masse grønne åmer på Alpeklematisene mine, så nå har jeg tatt og kasta den ene klematisen. Jeg orker rett og slett ikke disse grønne ekle dyrene lenger. Det som er merkelig er at de finnes ikke på de andre klematisene jeg har i hagen.
Tiden i hagen skulle vært mye lenger, og jeg er helt enig med deg at vi aldri blir ferdig i hagen. Det er alltids noe nytt å ta fatt på. Jeg holder på og lager meg et rosebedd og jeg gleder meg veldig til jeg kan plante rosene mine.

Takk for koselige kommentarer i bloggen min, Mia. Koselig!!
Ønsker deg en fortsatt fin uke.

Linda sa...

Så flott det er hos deg:) Nydelig med den blå porten:) og martagonliljer... De skal jeg bare ha til høsten, de er jo bare sååå fine:)Klem