torsdag 22. juli 2010

Hysj, ikke fortell det til mann min ..

Clematis 'Rouge Cardinal'

…. men denne mørke røde skjønnheten tilhører nå mere meg, plantet den i Lunden nærmest min skamklippte sypress.. Turen ut idag gikk egentlig til Bauhaus etter fem sekker kugjødsel, tenkte jeg skulle fylle opp rammene i Lunden. Skulle bare en liten tur innom Plantasjen på hjemveien, hørt noe om 50 % avslag på hagenmøbler, men i stedet oppdaget jeg en annen 50 %.. Ikke på Clematis da, men jeg oppdaget her om dagen at jeg hadde plass til to til og da måtte jeg jo bare sjekke om det ikke fantes noen jeg ikke allerede har.. Hvorfor må en forresten tilbringe en halvtimme med å prøve trassle løs Clematiser fra hverandre på hagesenter? Irriterendes synes nå jeg.. Nå fant jeg i hvert fall en jeg ikke har fra før, men Rouge Cardinal er så stilig synes jeg så det gjør ikke noe med flere av den, håper nå bare jeg husker riktig så jeg ikke planterte den ved siden av den andre…

Clematis 'Blekitny Aniol' Clematis 'Rouge Cardinal'

Please, keep it a secret from my husband but I just couldn’t resist buying some more plants.. I went out to get some more soil for the Grove and ended up in a Garden Center as well, luckily I didn’t bring along a big trolley but settled for a small basket. I couldn’t bring anymore along with me otherwise I’m afraid there would be more. I seem to be addicted, just can’t walk by, well knowing there are hardly any space left in my Garden to plant in.. Well I did now I had space left in the Grove for to Clematis.. Much worse trying to find a place for these four perennials… planted in a hast..unnoticed..

Silene schafta Eryngium planum 'Blue Hobbit'

Silene schafta & Eryngium planum 'Blue Hobbit'

Fikk med meg disse fire staudene også, det var da innerlig tur jeg tokk en korg og ikke en tralle, jeg glemmer helt at jeg ikke har plass til mere, flere..

Veronica spic. 'Blue Bouquet' & Scabiosa ochroleuca 'Moon Dance'

Veronica spic. 'Blue Bouquet' Scabiosa ochroleuca 'Moon Dance'

Den egentlige innkjøpslisten for Plantasjen var frø, jeg har fått opp smaken for dette tor jeg, etter å ha sått frøene jeg fikk med fra Sverige..Nå hadde jeg tanken instelt på noen toåringer, det ble til to frøpåser med Revebjelle,  En Digitalis purpurea L., den vanlige gjetter jeg, og en annen som je ikke ante fantes, ser bare så lekker ut, en Digitalis parviflora ‘Chocolate’.. Nå kom jeg aldri så lang som å få sått dem idag men det er jo en ny dag imorgen..

blå bolltistel svart stockros

I really went for the soil and some seeds today, after this success with those seeds from Sweden I think I got a ‘sweet taste’ for seedling my own plants, like those two; A blue Globe Thistle and a Black Common hollyhock.. Now I ended upp with two biennials, both Digitalis, one Common and one D. parviflora ‘Chocolate’, I do so hope for success this time as well .. 

det här är vad som blev kvar av.. ..vad som var en hallonhäck

Men så, til slutt idag så bare måtte jeg ta til saksen igjen. Denne kan var det bringebæren som sto for tur, tynnet ut blant årskudden og bant de opp, fant ut at jeg skulle fjerne noen blader og slik ble det seendes ut – nåja – plenty of lys til bæren ble det i hvert fall ! Så såg jeg at ripsen har fått nokk sol, jeg blir nødt til å lage gele og noe annet kanskje, hva da ? iskrem kanskje..

röda vinbär

So this evening ended as many others.. with my pair of scissors, this time I took a hard cut on my raspberries.. Noticed some red currant, slowly time for harvest in the Kitchen garden.

4 kommentarer:

Laila -Karin sa...

Vakker clematis.
Jeg har det og med å glemme at plassen er liten når jeg er innom et hagesenter,kommer som regel hjem lettere oppgitt og studerer på hvor i all verden jeg skal plassere ting.
Ha en riktig fin helg
Klem

Marita sa...

mmm, vakker Klematis, ja! Jeg har gitt meg selv kjøpsstopp på planter, det skal jeg klare å holde. Har ikke brukt så mye tid på haging i år, men vært flinkere til å slappe av.
Rips har vi også høstet. Det ble veldig godt i pai sammen med frosne fjorårs Bjørnebær :)
Rips er også godt med vaniljesaus på - mmmm

Nora sa...

For en herlig klematis!! Det klör i fingrene på meg nå etter å få handle på hagesenteret, men forelöpig går det ikke. Jeg har helt enkelt ingen blomsterbed enda nå sette noe i:-) En liten sandkasse finnes på tomten og den har jeg fylt med jord og diverse stauder som venter på å komme i bed.....så jeg har dessverre ikke heller plass:-(
Jeg har aldri värt flink til å så (eller rettere sagt; så kan jeg men det der med å omskolere er ikke min sterke side), men iår har også jeg kjent "suget" etter å så....kanskje ett nytt intresse hos oss begge er på gang:-)

Meta sa...

Hej på dig gumman !
Nu har du väl snart ingenstans att sätta fler växter, men jag håller med dig om att dina nyförvärv är underbara. Jag ser framför mig hur fint de smälter in i allt det andra. Det har blivit tillökning på rosenfronten här också.
Kram Mor i busken