onsdag 24. mars 2010

TT- Blommande krukväxter

Ja, vad har jag för blommande krukväxter i mina fönsterkarmar? Jo da, dom flesta är överfulla av mina Hoyaplantor, men jag har ju också mina Clivia, fredsliljor, orkidéer och julrosor.Julrosorna står i fönsterkarmen igen, efter ett par månader i kylrummet (!!) där överlevde dom faktiskt. Nu står dom i karmen igen och väntar på att snön ska smälta så jag kan plantera dom ute.

DSC_0015 

Men det jag tänkte visa är väl egentligen inte en blommande krukväxt, men det får gå ändå. Ut åker den till sommaren. Det måste vara en sorts ormbunke, bregne, men den har ganska kul svansar, den ser ju nästan levande ut. Ganska speciell tycker jag.

DSC_0008 DSC_0006 DSC_0007

Marias TrädgårdsTema den här veckan handlar om blommande krukväxter. -“Vad har du för blommade i dina fönsterkarmar som du sedan kan sätta ut i trädgården under sommaren?” frågar hon.

Så vad har DU i ditt fönster ?

9 kommentarer:

Gudrun sa...

Hej Mia!
Den där mörka hoyan var verkligen läcker.

Ha det gott.

Margrethe sa...

Det blomstrer jo alltid hos deg :-)
Hele vinteren igjennom har du vist oss herlige blomster.
Nå skal jeg gå å se i mine egne vinduer. I noen travle dager har jeg helt glemt å SE på plantene. Bare vatnet og vatnet. Ha en fin kveld.

Bea sa...

Så mycket vackert som blommar hos dig.
Den ormbunks liknande blomman har jag med, mn nu i skrivandets stund kommer jag inte ihåg vad den hette. Kul med sina svansar i alla fall.
Trevlig kväll! /Bea

krepsemor sa...

Den siste der, Mia! Er du sikker på at der ikke ligger en edderkopp oppi den? ;o) Veldig orginal i alle fall! Ønsker deg en fin onsdagskveld!

elle-melle sa...

Synes nesten den var litt skummel!
Jeg er enig med krepsemor - det ser jo ut som en diger edderkopp!

Jeg er ikke flink med stueplanter - jeg glemmer dem bort og da dør de av tørst stakkars:(

IngunnBW sa...

Edderkopp var det bregnen minnet meg om ja! Synes det var et eller annet med de pelsbekledde grenene, men fikk ikke hlet tak i det :)

Den Hoyaen, er den grå? Det var en veldig spesiell og kul farve på den!

Øistein Jansen sa...

Det er godt det er vinter. Da blir websidene så fine.

Stephanie sa...

Mia, that black hoya flower look so unique and different. The fern below that has brown furs also look so unique. Your collection of plants are really exotic and exceptional. Have fun growing them yeah.

Meta sa...

Hallo igen !
Har du denna växt kvar ännu ?
Eller har du införskaffat en ny?
Den är annars omkring 22år gammal!
Kram Mor i busken