onsdag 17. mars 2010

Det dufter så godt om enn sterkt hjemme

 

Nu blomstrer det for fullt i mine vinduer på stuen, den søte duften strømmer mot meg når jeg kommer hjem. Nå er den i full blomst, så ja, er det en Hoya Purpureofusca ?

h. purpureofusca ??

Now it begins to be plenty of flowers all over in my window sills , the sweet but strong scent as I enter my outside door, coming home from work. Well, now as she shows all her feathers, could it be she carries the name Purpureofusca ?? 

Så er det  H. Publicalix og  H. Pauciflora, en Hoya med en eneste stor hvit blomst i stedet for den ansamling av mindre blomster som mange av de andre har.

And there are more, like H. Publicalix and H. Pauciflora, one with a large white bell in stead of those clusters of flowers one can see on many of the others. And of course, now the rest of those buds on my H. Globulosa, finally opening up. And H. Lacunosa, at the bottom, small but sweet, competing with the others for my attention.. And the best, there is so much more to come!! A true consolation as one waits for the Garden to appear again..

4

Så er det H. Globulosa som nå slår ut for fullt, hvilken fantastisk duft hun byr på, for ikke å nevne lille, søte H. Lacunosa, som slåss med kjempene om min oppmerksomhet.

3

Og det beste av alt, dette er kun en begynnelse, det er så mange flere knopper på gang!! En sann trøst når jeg går her og venter på hagen..

15 kommentarer:

Gudrun sa...

Gratulerar!
Så härligt med alla dina fina hoyor.

Ha en fin kväll.

Gunilla sa...

Du är ju så duktig med dina hoyor som får de att blomma. Vilka fina färger den som är vit en stor blomma den måste väl vara lite ovanlig.

Ha det riktigt gott
Kramen/Gunilla

Beate sa...

Å så vakkert det blomstrer!!

krepsemor sa...

Åh, så nydelig! Purpureafusca har jeg også,men den har ikke blomstret ennå! Faktisk er det bare Bella`ene mine som har blomstret hittil! Jeg har Payzea, Carnosa tricolor, Australis Liisa, Kerri, vanlig Carnosa, og Carnosa compacta! Den som står for tur til å blomstre er sikkert Compacta, for den har jeg hatt ca. 3 år nå! Begynner å bli utålmodig nå ....Inntil videre nyter jeg synet av dine Hoya`er i blomst :o)
Har du fått kontakt med Håkon ennå?

Bea sa...

Såååå vackert! Du måtte verkligen ha "gröna fingrar" när du lyckas få en så vacker blomning.
Förstår att doften är makalös.
Må gott! /Bea

Edgar sa...

Imponerende samling Hoya du har.
Disse var veldig flotte!
Selv har jeg bare hatt carnosa i blomst, den synes jeg er litt vel sterk i duften. Noen du anbefaler med mer behagelig duft?

sweetbay sa...

I love seeing your Hoyas. They are beautiful.

Linda sa...

Sitter på nattevakt og nyter synet av vakre bilder på din blogg:) Så flotte bilder du har tatt av de blomstene:) Koselig å titte innom deg. Klem

Stephanie sa...

Another pretty hoya flower! Mia they are wonderful. You are really good in getting hoya to bloom.

Mari Anne sa...

Min mor hadde en flott Hoya helt til vinduene ble skiftet. Jeg visste ikke at de fantes i så mange utgaver, og de mørke der... Kanskje jeg må prøve likevel.

IngunnBW sa...

Skal si du har grønne fingre! Jeg er skikkelig imponert over Hoya'ne dine. Spesielt den første er helt skjønn, både form og farve. Får lyst til å prøve en selv jeg :)

Torill sa...

Nydlig den mørke lilla. Er dessverre allergisk mot desse blomane. Kjekt å nyta dei på bilder då !!

elle-melle sa...

Så godt å ha noe så nydelig å stikke nesa nedi mens du venter på våren!

krepsemor sa...

Mia!
Jeg fant e-post adressen til Håkon Grøn Hensvold! Han er medlem i Norsk Hoyaforening, som har ca 40 medlemmer! Hans e-post:

hakon@hensvold.no

Håper du får napp her :o)

Laila -Karin sa...

De er så nydelig Hoyaene dine.
Du har påvirket meg i den grad at jeg bare måtte kjøpe meg to stykker i dag. Skal bli spennende å se om de blir så flotte som dine.
Ha en super helg
Klem