søndag 21. mars 2010

Tilstandsrapport w.11

DSC_0002
73 cm, nåja det er i hvert fall 10 cm mindre i løpet av uken, og snøen ER bløt og tung.. Våknet til snø idag, det lavade ner på formiddagen, men siden lunsj har det hållet opp og faktiskt blitt mildere igjen.. Føles uansett ut til at våren går tregt, særlig nå når en kan lese om krokus og snødroppar rundt om i Norden, hos meg står disse hvite dropper stedet hvil .. Bare vent, vi kommer sterkt etter !!
Snow report w.12, at least 10 cm less then last Sunday.. This morning I awoke to snow, but it held up during lunchtime and it’s milder again. How ever, one still feel a bit jealous of all those gardeners around 1Scandinavia, whom reports from Crocus.. But, just wait and see, soon it will be my turn!!  So much more fun to notice that my Hoya cuttings from H. Shepherdii are bringing buds, soon it will bloom… An ever so hasty drive to a nusery today resultet in a few newcomers, like Ranucles, Dahlia, Lilium and seeds for Sweet Corn ( still in fresh memory last year’s failure, this year I’m going to give them an earlier start!) and some other flowers. Once started, the Garden season will come upon me sooner then I can dream of..
DSC_0017
En liten tilstandsrapport fra mitt kjøkkenvindu avslører en aldrig så liten knopp på min stikkling av H. Shepherdii, kul, ikke sant? Ellers så var jeg en snartur til Plantasjen idag, fikk med meg en potte med ranukler. Skulle egentlig bare ha mais, jeg husker fortsatt mitt misslykkete forsøk ifjor med direktsådd. Iår skal fruen være tidligere ut! Selvfølgelig snek det seg ner litt mer i kassen;
Dahlia x hortensis – David Howard
Lilium lancifolium splendens – tigerlilje
Sukkermais - ‘Sweetie’
Solsikke ‘Ruby’  ( den samme som ifjor)
Blomsterert Royal
Prydgress -Blåsvingel
Kornblomst ‘Black Boy’ ( men den skal jo såes direkte ute..)

12 kommentarer:

Asbjørg sa...

Ja,det går treeeegt mot vår!
Ser at flere har vært på plantasjen og kjøpt ranunkler idag,enda er det tid før de stenger!Ranunkler er nydelige da!

Thorins Trädgård sa...

Hallå Mia, igår försvann massor av snö och så idag kommer allt skit tillbaka. Jag vill inte ens gå utanför dörren. Jag blir galen!

Marit

... sa...

Spennende frø du har kjøpt, og veldig fin farge på solsikken.

Mars kan være lunefull, og her har det også snødd litt i dag, men det har heldigvis ikke lagt seg. I hagen er det fortsatt mye snø, men det har smeltet på gårdsplassen og rundt huset. Det er så godt at våren har kommet :)

IngunnBW sa...

Her har ikke en eneste spire kommet opp av jorden enda, så jeg synes jo dine er et deilig syn :)

Blåsvingelfrø har jeg også kjøpt på Plantasjen nylig :)

Linda sa...

Rart det der, med hvordan ting har seg med å havne i handlekurven, he, he:) Her har mye snø plutselig forsvunnet, det hadde jeg aldri trodd for en uke siden...
God søndagskveld. Klem

Blomsterguri sa...

Det er mange som har handlet på Plantasjen i dag, - og alle har fått med seg litt mer enn de hadde tenkt.... :-) Jeg og! Snøen smelter her i sør, og det blir nok ikke lenge før det virkelig tar løs hos deg heller! Ha en fin kveld!

elle-melle sa...

Så har vi gjort det samme i dag - vært på Plantasjen og handlet både dette og hint:)))
Godt at snøen synker sammen og er våt for da synger den på siste verste - det BLIR vår!

Annika Christensen sa...

Vilken solros... mm som chocklad.

Påminn mig efter den 13 maj så skall jag skicka ett kort med frimärke på.

Jag har så mycket att hålla i huvudet så glöm inte att säga till.
Annika

Kathrine sa...

Den Black boy var nydelig!

:)

Lillebeth sa...

Det där med att mäta snödjup är kul. Jag tror att vi har ungefär lika mycket du och jag.

Gudrun sa...

I nästa inlägg får du fota dina händer, jag tror faktiskt att de är gröna, eller?
;)
Hur kan du få en knopp på den lilla plantan? (hoya shepherdi)

Önskar dig en trevlig kväll.

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Kjenner igjen den der ja. Var innom Europris på lørdag for å bare - bare - kjøpe noen frøposer. Det kostet meg 1265 kr.! Fikk noe påkjøpet da!

Og så er det altså ikke bare jeg som ikke er skikkelig oppdatert på det nye språket. Godt at vi prøver å forstå det sammen. Vintage..... jeg klarte til og med uttale det som en franskmann - og Herren i huset måtte rette på meg!
Ha en fin kveld!

NÅ går det nedover på meterstaven -- og det brennkvikt!!!