tirsdag, mars 16, 2010

Tilstandsrapport w.10

DSC_0003 
- Det er mindre snø iår enn i fjol, sier jeg til gamlefar i huset. –Nei, langt ifra, sier han. Altså får jeg begynne med en tilstandsrapport. Forrige vår har jeg dessverre ikke tatt bilder av tommelstokken så da begynner jeg nå da. Forrige søndag var han på taket og måket vekk snøen, da mente han det var 100 cm snø. Denne søndagen målte jeg opp 83 cm. Med andre ord så har vårsolen hjulpet litt på en uke… Tilstandsrapport for min Ingefær  er ikke like gøy, etter  3 uker  er det bare så vidt man kan se at øynene på roten har svulmet opp litt.. tålmodighet er en god egenskap har jeg hørt..
DSC_0017
There aren’t that much snow this year as last, I say but my husband do not agree. Well, I just have to start documenting facts since I unfortunately didn’t do so last spring.. Last Sunday as my better half was up on the roof he reported a meter of snow. This Sunday I measured 83 cm. The warmth from Spring sun does actually works.. But my Ginger isn’t doing so well. After three whole weeks the only difference one can see are those small eyes on the root that seems to have been swelling a bit.. I guess one will have to be very patient to grow this plant..
20 feruar ( 20 feb.)

8 kommentarer:

Marit -Tusenfryd sa...

Godt at snøen minker hos dere også.
Ingefæren din interesserer - er det en vanlig ingefær kjøpt i butikken som du har puttet i jorden?
Får du da flere ingefærrøtter (eller hva det heter) eller er det for bladenes skyld du har den?

Bea sa...

Oj, det var mycket snö, men vi ligger inte långt efter och solen har inte gjort något nämnvärt för snösmältningen ännu, eftersom vi har otroligt kalla nätter fortfarande :(

Är det färsk ingefära från affären som du planterat? Kan den gro likt potatis?4
Ha det gott och med hopp om snar vår!!/ Bea

Glädjekällan sa...

Usch vad snö ni har. Är är vitt också men vi har nog bara ett 40 cm tjockt täcke.
Hoppas det går undan nu med snösmältningen.
Ha det gott
Birgitta

Hilde sa...

Det var mye snø!
Her har snøen minket litt, men den er så hardpakket at det vil ta tid før den blir borte, og i tillegg er det fortsatt frost om nettene. Håpet er noen flotte og varme soldager fremover som kan få fart på smeltingen :)

Stephanie sa...

Patience? oh yes! Nonetheless, I hope your ginger will grow faster soon in Spring.

Gudrun sa...

Visst är det bra med tålamod, fast jag håller med, ibland är man otålig och vill så mycket på en gång.
Spännande skall det bli att se ingefäran växa.
En bra dag önskar jag dig.

Kathrine sa...

Gå inn og se på denne siden:))

www.gourmethaven.dk/artikel/vis.php?id=100

Ninni sa...

Kjente snemengder hos deg... Her var det 110 cm på det meste. Nå har det sunket til ca halvparten. Men det tiner utrolig sakte pga kuldegrader om natten. Øverste laget består av tykk hard skare, slet meg halv i hjel da jeg skulle fjerne sne over julerosene. Jeg er spent på hva regnet som er meldt vil utrette :)