mandag, oktober 05, 2009

Aster lateriflorus `Lady in black`,

9 7 8

Aster lateriflorus `Lady in black`,( Sommerenes farvel  eller  grenaster),skal stå i sol og blomstre i sept-okt. Den blir ca 80 cm høy och har mørkbrungrønne blader hvilket fremst er det som tiltalte meg. Dess mulighet til å blomstre her i min hage er altså temligen begrenset. Her kommer høsten som regel tidlig. I10 år har jeg vart så heldig å hatt en lang seinsommer uten frost frem til nå i oktober så noen av knoppene har slått ut. Små og hvite blomster med rød midt. Hvis været holder seg ut uken så kommer det kanskje flere blomster, ellers får jeg være fornøyd med å ha få sett i hvert fall disse. Med så pass sein blomstring kommer det ikke å være hvert år, ikke sikker en gang at den overvintrer..

This Daisy, ‘Lady in Black’, wants to spend her time in full sun and will bloom in September- October. I was first attracted to her beautiful dark green to brown leaves since, with her late summer flower show, the chance for me in my climate to be able to see her glorious tiny, white flowers with its red centre, could certainly not be to count upon. If I’m lucky with the weather this coming week maybe I will stand a chance to see some more flowers otherwise I should satisfied with the little glimpse I got after all. I shouldn't even be to certain of seeing her again next Spring.

DSC00043 DSC00040 

Først inne på Aster så holder mine høstasters ut i kulden og blomstrer uavbrutet ..

First on to the Daisy subject, my Aster novi-belgii, stands up against the cold and continue to bloom.

 

10 kommentarer:

Bea sa...

Höstastern är väldigt tålig, blommar trots att snön kan ligga kvar. Finns väl knappast någon annan liknande förutom vårlökarna då. Vacker i vitt och den lila varianten har jag, men den har inte fått särdeles synlig plats i min värld :)
Ha en fin dag! /Bea

Gunilla sa...

Vilken fin aster den har jag inte.
Astrarna är ju ganska tåliga så den klarar sig nog ett tag till.

Påfågeln är inte min. Den är fotad i en park på Kreta. när vi var där nyligen på semester. Visst är dom fina men jag tror att dom är rätt så argsinta.

Ha en fortsatt fin kväll

Gunilla

Kathrine sa...

Astersen min blomster som bare det, og den flotteste høstastersen min har mange knopper. Håper den kommer ut, ellers så tar jeg den inn. Det snør litt her i dag, men den legger seg ikke.
Lykke til med malingen:) Jeg har ikke brukt olje på mange mange år, akryl er litt greiere når jeg jobber fort med bildene.
Flott at du maler! Det viktigste er jo å ha det gøy:))

Thorins Trädgård sa...

Hallå där Mia, för att ha en liten trädgård så har du ett väldigt omfattande och spännande innehåll i den! Lika kul varje gång att se vad du har att presentera.

Var hittar man den finfina astern 'Black Lady'

Marit

easygardener sa...

She is very pretty. I hope your weather stays favourable so you can see more flowers emerge!

Marit sa...

Den Astersen var nydelig! Den havnet rett på ønskelisten min...:o) Har bare to lilla asters, og de er veldig seine med å blomstre i år, kanskje fordi de har blitt flyttet et par ganger midt på sommeren?
Ha en fortsatt fin dag! :o)

Lillebeth sa...

Det var en riktig skönhet. Lady in Black. Ska minnas henne inför vinterns fröbeställningar. Ha det gott i Hagen!

Kaos sa...

Når eg planter så liker eg ikkje dei som blomstrer seint, men når høsten kommer så er det SÅ kjekt. Skal prøve å hugse det til våren att. Ha ein fin onsdag.

Hanne sa...

Så vakker hun er, "lady in black".

Mia sa...

Vilken söt aster! Är den vit eller bara som det ser ut? Jag har bara lila höstaster men hittade i somras en liten söt vit aster som blommar tidigare. Hoppas den tar sig bra. :)

Kram Mia