onsdag, mai 07, 2014

Og nå med bilder...
LånePC fungerer det og.. (Ettersom jeg ikke har PC om dagen så hiver jeg bare inn et kort notat om de siste to dager. Går sikkert på iPad også...) Ca 35 mm regn har vi fått nå på to dager, det gjør sikkert godt og fjerner litt av pollenet men hua meg så kaldt, kun tre grader ute nå..(I går sådde jeg sukkererter og pilleerter i kjøkkenhagen).Niks, jeg har dårlig hukommelse for det var visst kun sukkererter som kom ner. De andre ligger i uåpnet pose og venter. Det gjør også noen lave bønner jeg fikk med hjem.. 


For å tømme boden bar jeg ut krukker og før jeg viste ordet av det hadde jeg kjøpt jord ( og to lavendel..) altså kom alle knoller ut, Potter er fyllt med eucomis, kalla og canna. En liten georgin ble det og. Nå står pottene under tak sammen med pelargon, oliven, citrontre, lagerblad og det andre som var satt til vinterforvaring. (dem glemte jeg selvfølgelig ta bilde av!!!) Men det er kaldt ute, og småregner. Fare for frost....

I kveld kom et lass med gartnerjord hjem fra Lindum så de siste kassene i kjøkkenhagen er fyllet opp. Fortsatte ha på jord på forsiden også. Beddene nederst og Pergolan har fått påfyll. Nå frossen og seint har jeg nesten tømt det som var!! En tilhenger jord er da nesten ikke noe i en hage ;)

(Bilder får komme en annen dag), og det ble altså i kveld...

Nå ligger det jord i den siste kassen for bønner. Også kassene ved kjøkkenvinduet er fyllet opp og venter på mer varme. Tomater skal det i hvert fall være..


Men akkurat nå er det for kaldt for haging og tanker om kjøkkenhagen.. innbyr ikke akkurat til noen hagefest det her...

Men så her langt er jeg utrolig glad for den beskyttelsen de gir, om det er nok får tiden vise.. Det er i hvert fall fortsatt liv i alle grønnsakspirene, også mais!

Noen jeg håper stoppet opp deremot er frukt tre blomstringen. I år er det endelig fullt med knopp i plomme tre ved trappa. Men nå er det jo ingen bier ute. Måtte den bare innse at det godt kan drøye en uke til før tre begynner blomstre.

Men et er sikkert, været rår man ikke over..

6 kommentarer:

Turid sa...

Du holder på, som en flittig bie Mia :)
Her snør det igjen i dag, og det legger seg. Akkurat som om jeg ønsket meg mere snø, den er ikke vekk den gamle en gang.
Hmmmmm
;)

Nora sa...

Du kan vel sende litt regn östover, Mia? Her er det tört som i örkenen :-(
Klem!

Hagen i Vest sa...

Skal si du er driftig i hagen :) Mye godt arbeid med flott resultat!

Vivi sa...

Du verden så flink og flittig du er.
Flotte bilder fra en fin og frodig hage.

Klem

Meta sa...

Härligt och se att våren kommit så långt på andra sidan kölen. Fruktträden har kommit längre än här hemma.
Kramis

Lars Ingvart Halvorsen sa...

Skal lage store blomsterkasser. 60x60x350, lurer på å fylle de med gartnerjordvfra lindum. Koster jo ikke mer en 400kr m3. Anbefaler du denne?