søndag 25. mai 2014

Kjøkkenhagen w.21

Det har regnet en del den her uken men også vært utroligt varmt. I går var det 26+!! Men takket være regnet trenger jeg ikke vanne enda..

Det begynner grønnske rundt hagen og også i de fleste kasser. Noen trøbbel er det fortsatt. Idag har jeg sått salat, spinat og reddiker, sikkert for siste gang.. Men noe er der..

Kassen nærmest porten har kommet, nå ser man gulerøtter her og. Men jeg har ikke tynnet enda, det får bli neste helg eller noe slik. I den her kassen var det jordskokker forrige sommer, det merker jeg nå.. Jeg syntes jeg var så nøye men like vel kommer det opp noen i hjørnen..

Kassene hvor det skl være jordskokk luket jeg som hastigest i går kveld men myggen ble helt enkelt for mye for meg så helt klar ble jeg ikke. Men jeg fant i hvert fall frem starten på skokkene..

Ved siden av, blant asparagusen, har salatfrøene fra forrige helg spirt..Det var raskt synes jeg. Har nok med varme og regnet å gjøre.

Spenaten under epletre har kommet opp den og..

I den gamle kassen her bak kommer både salat, spenat og ikke minst pasternakk nå. Treige frø men nå så ser jeg dem.

Forran kassen er forresten den der frøsådde løken, nå har den vokset seg til enda mer.

Men disse to kassene, sukk, hva er det som er galet? Noe er der i hvert fall og en og annen majnepe har fått litt størrelse..

Sukkerert og Pillert, i løpet av uken har jeg fått på plass snor..

Ved bønnepyramiden var jeg tidligere i sluttet av uken imponert over hvor raskt de spirt, men så kom jeg på at jeg satte lave tidligere, ikke forrige helg altså. Tror jeg gjorde det samtidig med reddiken og spinaten..

Men idag så, idag kan jeg så vidt se de fra forrige helg, altså ikke mangen dager etter..

Samtidig med første sådd ved bønnene satte jeg noen frø forran en annen kasse.. tydelig fikk jeg ner noen bønner der og.

Forran kasser, Portlakk som jeg glemte ta bilde av..

Jeg har det med at sette noen frø her og der og ikke kun i kassene der hvor jeg har notert meg de skal være, som her. Der var det kun noen jordbær når jeg satte ner erter men i løpet av uken har det kommet opp spenat også!

Man kan så vidt ane ertene som er på vei opp..

Jordbær forresten, de jeg kjøpte tidligere i våres har sitt første kart nå.. Vi får se da, hvem som rekker først, meg eller sneglene.

Så til mais, den er der fortsatt men bønnene begynner ta overhånd. Hvis de ikke vokser til seg raskt nå er jeg redd de blir borte under bønnenes blad.

Bondebønner er takknemlige planter for hobbygartnern..

Så var det poteter, og rabarbra som er himla kraftig i år. Nå gjør det ikke lenger noe om jeg høster av dem, etter to/ tre år ser det ut å være god kraft i røttene som først så så døde ut.. Planten til høyre ser så tynn ut for den har blitt til pai i aften. Men det skjedde med den venstre forrige helg og det ser man ikke lenger..

I bakkant av rabarbra er det ikke så stor fart på jordbærplantene men erter kommer det. Når man ser på den lille ertespiren blir jeg usikker, spørs om det ikke er bønner som ble satt i trekanten sammen med spenaten..

Så er det asparagus, her har faktisk noen persillefrø klart seg. Litt her og der men den kommer i hvert fall. En hel rad hadde jo like vel blitt for mye.

Idag sådde jeg i en liten stripe med plukksalat her og. Men jeg passet godt på at ikke komme for nære rødbetene fra forrige helg. Det gikk bra nå for jeg så hvor de var..

Da har jeg vel i stort sett vært runt kjøkkenhagen. Gjenstår squash og tomater..

Squash’n har fått en krage av kaffe, leste innlegget fra mannen på Ås og ettersom jeg alle rede har ut mengder av kaffe i hagen kunne jeg jo prøve. Men nå har jeg ikke merkt at det har store effekten på snegler.. Her har ikke erter og bønner spirt enda forresten

I jordbærkassen nedefor blommar den første planten nå. Kanskje det blir bær her like vel i år? Redikker og salat har jeg vært fremme med her og..

Så da så, da får jeg gi meg med dagens rapport, Urter og annet får vente, det er blitt langt nok like vel. Men jeg må bare notere meg Gojibærsplanten. Den har rukket bli riktig så stor!

2 kommentarer:

Nora sa...

Himmel og pannekake - her var det mye snadder!
Kan du ikke sende litt regn (eller mye) östover? Her er det tört som i örkenen som vanlig :-(
Klem!

Bettina Bäck sa...

Oj! Mycket roligt på gång i rabatterna hos dig! Du är flitig!