lørdag 24. mai 2014

Nå er det gjort!

I høstes var jeg litt usikker på om nøkkelhullet skulle få være eller ikke og endet til slutt med å sette det tilbake, denne gang som en espalier. Nå har jeg setat mangen timer og lurt på hvordan jeg skal klare å plante Clematis og en rose til, det var jo egentlig veldig fullt. Men nå er det gjort!

Rosen klarte jeg klemme ner mellom alt annet. Det eneste jeg måtte fjerne var noen tulipanløker. Dem har jeg etterpå satt tilbake igjen. Rosen fikk bli New Dawn, krysser fingrene for at de tar seg nå. Clematis montana ‘Mayleen’ kan bli stor og fin her, og litt tidligere enn de andre ‘vanlige’ tror jeg. Den andre montana jeg har blomstrer jo ikke hver sommer men jeg tror helst det har å gjøre med at jeg klipper tilbake for tidlig på våren, i år klarte jeg vente litt og nå kommer det grønnt på den..

Så fikk jeg med meg noen stauder, har en del tomme lukker i beddene etter denne vinter igjen.. og jeg har fjernet noen gress som blitt for store (sprer seg..)

Denne kassen bak skal få et ‘ansiktsløft’ og Brunnera hybrid ‘Hadspen Cream’ fikk en plass her i hjørnet da jeg fjernet gresset. Får notere meg resten av kassen seinere..

Rosen ‘Alexander’ får selskap av en Bakkestjerne, Erigon hybrd ‘Dunkelste Aller’. Her i beddet har jeg også herjet i to dager..

Akkurat som den ene kassen i kjøkkenhagen har også fremsida en flekk som ikke vil. Skjønner ikke hvorfor men nå fyller jeg opp på ny, håper denne gang de vil vokse. Plantene har jeg forsøkt med før uten hell, jeg vet, men kanskje de liker seg bedre her?

Etageprimula, Primula bulleyana.

Veronica austriaca ‘True Blue’

Primula vialii,  denne har jeg hatt noen år i staudetrappa men i år ser jeg ikke til den. Er den så sein opp eller har den blitt borte..

Kinesisk riddarspore, Delphinium grandiflorum ‘Blauer  Zwerg’.

Og sist men ikke minst har jeg fått meg en kubjelle. Pulsatilla vulgaris ‘Papageno’.

3 kommentarer:

Et nytt landsbyliv sa...

Her var det mye fint som har fått plass i beddene. Lykke til med nyplantingene.

-Anne

Nora sa...

Du har stått på i helgen skjönner jeg - kjempefint resultat!
Klem!

krepsemor sa...

Så flink du har vært, det må jo ha tatt timer? Clematis er jeg også veldig glad i, men ikke hatt noen stor suksess med, men skam den som gir seg :)