søndag, august 18, 2013

Litt gøy er det da..

Litt gøy at liljene fant ut å blomstre akkurat i dag til tross alt regnet som kom ner. Men regnet virker ikke være til stor hinder når det gjelder hageinterresset, vi er mange som deler den hobbien tror jeg.

Vise hagen på denne tid av året er ikke noe jeg er helt fornøyd med for det er ikke alt som blomstrer like flott. Men noe er det jo bestandig. Disse liljene er større enn jeg noensinne har sett dem tidligere. Dufter gjør de men ikke like sterkt som disse andre hvite, dem merker man rundt om i hagen, på mange meter og hjørners avstand.

Hagen ja, det er bestandig like interressant å se hagen gjennom andres øyne, alle fester seg ved forskjellige sider. Det jeg fokuserer på ser ikke andre men jeg ser selv nye ting når noen fester min blikk mot dem. En liten plante som kommer få mange nye hjem etter dagen idag er denne lille staude.

Leptinella minor, Tråkkebregne (no) var nok dagens største primadonna til tross den bittelille størrelsen. Bladverket som så mye minner om en liten bregne fastnet mange for. Mente den hette noe helt annet men jeg får gi meg, den heter jo bregne.. Jeg har fått luket godt bladt hellene på baksiden i løpet av ettermiddagen.

Ikke helt uventet så var det kjøkkenhagen som ble det rom hvor man opphold seg lengst. Jeg har blitt kvitt en god del rips og bønner, (og hadde jeg ikke plukket av alle Jostabær på morgenen så hadde de og vært vekk nå..), de burde bare ha forsynt seg enda mer, fortsatt har jeg mer bær enn jeg trenger. Nå skal jeg fjerne en god del koronger, vi trenger ikke alle, det blir helt enkelt for mye bær!

Kordonger, jeg stopper opp ved ukjente ord, var det en som sa. Ja, det går jeg litt selv og men jeg har ikke noe bedre navn på denne bærpisken. Men bæren er store i år, enkelte nesten på størrelse med kirsebær, og de er mange. Nå får jeg vel plukke resten og legge rett i frysen. Siden skal de fjernes, neste år skal antallet bær reduseres. Litt vemodig når de blir borte men jeg får dårlig samvete for bær som ikke blir brukt og.

Jordskokken skal også få en del nye eiere til høsten. Akkurat nå er det for tidlig å ta opp dem, de er ikke store nok, knollene altså for bladverket strekker seg som vanlig mot himmelen. Så jeg har hatt en helfin ettermiddag, regnet til tross, takk til dere alle som tok turen forbi.

6 kommentarer:

Merja sa...

så snyggt med liljorna på rad bakom den låga häcken! Är lite insnöad på låga häckar för tillfället:)
Ha det gott!

Marit Sønstebø sa...

Jeg tenkte påd eg i går når regnet øste ned her. Godt at det kom noen i regnet likevel. De ripsbuskene dine er fantastiske! Du kan da ikke fjerne de? Aventer i avisen med selvplukk! Da kommer det mange skal du se. Liljene dine var utrolig flotte! Du er så flink :-)

Turid sa...

:) Flotte liljer

Åshild sa...

Jeg var stolt av mine liljer, men du har en hel allè.

Det er helt utrolig at folk drar ut i sånt vær, men det gjorde de i år også.

Underberget sa...

Nydelige lysegule liljer du har!! Jeg fikk besøkt tre hager her i Eiker og det var en fin opplevelse.

Nora sa...

Så nydelige liljer!
Vi hagegale blir ikke skremt av litt regn, nei:-)
Klem!