fredag 16. august 2013

De små, små detaljene

Etter fler år med gress på hjernen har egentlig lysten lagt seg litt. Det er ikke så mange gress her lenger, mange overlever jo heller ikke vinteren i H4. Men denne lille Ophiopogon planiscapus ‘Niger’, Ormskjegg, gresset blomstrer med knøttesmå klokker nå. (Burde ut en tur med macrolinsen tror jeg, bare det slutter regne…)

Idag har jeg bedrevet haging i øspøs regnvær. Første gangen denne sommer tror jeg som jeg har skiftet fra innerst til ytterst to ganger før jeg gav opp. Typisk med slik vær når det passer dårlig. Jeg kom meg i hvert fall et godt stykke videre men som vanlig så fastner jeg i de små detaljer. Jeg kan sitte og putle med en liten kvadratscentimeter hvor lenge som helst og helt glemme helheten merker jeg. Dette gresset kan jeg i hvert fall kikke på med litt halv beskyttelse fra takskjegget på huset, (men bildene er fra igår..)

Ormskjegg klarer jeg ikke finne ut så mye om, så jeg aner ikke hvor stor den er tenkt å bli eller om den faktisk er herdig her. Den klarte i hvert fall vinteren men nå står den veldrenert, plassert i vinkelkassen innerst på baksiden. Men noen særlig sol får den ikke heller. Den har heller ikke blitt mange centimeter høy. Derfor la jeg skåren fra det knuste gamle dreneringsrøret rundt den så jeg i det hele tatt skal kunne se den. Sjarmerande liten detalj er gresset i hvert fall.

Ja, ja, været rår man ikke over. Men jeg må da smile, langtidsvarselet byr ikke på mye regn fremover, ikke annet enn søndag …

4 kommentarer:

Nora sa...

Denne har jeg også - en skjönnhet!
Jeg vet om bloggere her i Sverige som har den i sone 5-6 så det er nok en liten töffing.
Klem!

Bettina Bäck sa...

Nejmen, jag visste inte att ormskägg blommade också. Så söta! När jag väl kommer mig för att göra iordning ett ställe på baksidan där jag tänker ha lite olika gräs ska den här lilla tuffingen få plats där. :-)

Mariann sa...

Den er lekker! Jeg var ikke forberedt på blomsten, så jeg ble veldig overrasket når den kom med små fine blomster. Jeg hadde min i noen år, men så døde den etter en av disse skikkelige vintrene vi hadde. Min stod ikke spesielt godt drenert, så det kan ha vært problemet.

Inger Marie sa...

lekkert dette gresset og så flott at det overvintrer:)
Det er nok drenering som er det viktige i overlevings-prosessen...jeg har selv plantet flere gress iår...så vi får se om det går bra:)
En fin ny uke til deg:))