torsdag, august 15, 2013

En hel dags innsats

For første gang i sommer har jeg luket gjennom staudetrappa. Er det ikke utrolig,først langt ut i august ble det gjort. Skal si de bjød på en del overraskelser. Nå føles det litt bedre. At det tok meg en hel dag snakker jeg heller mindre om.. Har jeg virkelig vært så lite ‘ute i hagen ‘ i sommer? Jo, visst har jeg vært ute hver eneste dag men jeg skjønner ikke helt hva jeg drevet med, haging virker det ikke blitt så veldig mye av. Men, jeg kan kaldt konstatere at til tross min forsømmelse var det ikke mye ugress å finne (selvskryt lukter ille…)

Under noen store stauder fant jeg igjen noen knøttesmå planter jeg glemt jeg hadde, og en god del av planterrester fra dem som ikke overlevd vinteren. Nå har jeg ikke handlet mange planter i sommer så jeg tok en aldri så liten tur til Skoger Bo Grønnt og fyllet opp noen av de huller som ble her. Høstblomstrende stauder skal aller helst plantes om våren, det vet jeg og. Men nå ville jeg ha noe med knopp.

Denne solhatten for eksempel, den synes jeg ser lovende ut i fargen. Håper den viser seg være litt oransjerød, lilla kan den jo i hvert fall ikke bli? Det ble litt av hvert, får ta hele listen seinere når det er lysere for fotografering.

Men Verbascum, dette er vel en staude som kan bli MEGET omfangsrik. Klarte like vel ikke la være å ta hem, ikke en men to! av den. Muligens fordi den har en blomsterstengel.. Dette kommer jeg helt sikker angre neste år hvis den klarer vinteren..

Hvorfor denne overaktivitet? Jeg var dum nok å si ja til 1000 åpne hager… Ikke mange dager å fikse hagen på nå, så når besøket dratt hivet jeg meg ut i hagen. Ikke noe mer vedlikehold av huset nå i noen dager altså..

Når jeg luket rundt i staudetrappa fant jeg fler av disse bladrosettene. Kan det være en Lychnis coronaria? Det må være enten det eller en Gaillarda for de aller fleste fant jeg i området hvor jeg har hatt disse. Har hatt ja, for til og med Kokardblomsten ble borte i vinter..

6 kommentarer:

Åshild sa...

Regner med at du også får gjester på søndag. Jeg har også luket for lite i sommer, men her er det blitt masse ugress.

Marit Sønstebø sa...

Lykke til på søndag! Hyggelig at du endelig har kommet deg til et hagesenter ;-)

Et nytt landsbyliv sa...

Sjarmerende staudetrapp - godt å få litt nytt og ryddet , men det er jo ikke store flekkene ugresset har å boltre seg på. Tommel opp for tett planting - det er mye morsommere å plante nytt enn å luke :) Lykke til på søndag !

Mariann sa...

Tipper mange kommer til å finne veien til din spennende hage på søndag. Lykke til!
Rosettene du finner er nok Lychnis coronaria. Jeg finner de samme her i et bed jeg hadde Lychnis tidligere.

Villrose sa...

Så fint det ble! Rart med hagen, det er alltid noen steder man aldri kommer til...
Lykke til!

Nora sa...

Hadde jeg bodd närmere eller värt hjemme i Norge i helgen hadde jeg tatt meg en tur, for hagen din skulle jeg gjerne sett! Lykke til på söndag!

Klem!