mandag, august 26, 2013

Tveksom og ubesluttsom

Bærsesongen er snart over i hagen. Så mye bær som det har vært i år. Sikker den fine sommeren som gjort det, mye og store bær. Mer bær enn jeg klarer få bruk for. Derfor ville det seg ikke bedre enn at saksen fant turen til solbærhekken ved husveggen forrige helg. Bladen var helt støvete av oransjefarget rust og egentlig skulle jeg bae fjerne noen av dem til hagevandringen. Nå er det mine gule bringebær som får trone her alene i stedet.. Har vel aldri tenkt på at den var så stor..

Så begynnte jeg fjerne blad og klippe ur solbæren her i stedet, slik som først tenkt. Men i løpet av helgen er hver enkelte stamme klippet helt ner. Jeg har ikke tatt opp røttene enda for jeg klarer ikke helt å bestemme meg. Skal ha, skal ikke ha…Så lenge roten er der kan de jo vokse opp igjen..

Jeg har jo tross alt hele denne siden dekket med solbær og. Hvor mye bær trenger man egentlig? Plassen ved nettingen kunne jo brukes til erter, eller bønner eller kanskje til andre bær? Det står jo alle rede diverse kordonger ved hver stolpe, kanskje burde jeg flytte fler hit? Tenk at det skal være så svårt å bestemme seg.. Nå mot høsten og ‘oppryddingstider’. Hadde jo vært deilig å hatt det på plass før våren..

4 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Du får börja varje dag med en smoothie gjord på bär! :-) Kan man få för mycket bär?

Hilde sa...

Du finner nok ut av det, og det du bestemmer deg for tenker jeg blir bra :)
Ja, nå er det opprydningstid, må beskjære solbærbuskene jeg også, men rydding i kjøkkenhagen må gjøres først.
Ha en fin dag :)

Stephanie sa...

Oh how sad autumn is approaching soon. Love your lush and fertile garden Mia! I will miss it :-( But the good thing is that you have scheduled time to rest ;-) A few months to sow a few months to grow and then time to reap then rest.

Fagertun sa...

Hmm... synd å gi opp bærbusker som bærer så godt da! Du har jo spaljert dem så de tar minimalt med plass også. Hva med å safte litt? Da går det unna med bær:)
Så flott kjøkkenhage du har forresten. Den ser veldig spennende og innholdsrik ut.