lørdag 10. august 2013

Helenium ..

Underbare Helenium, en riktig Solbrud nå i august. Akkurat nå står den høyt på ønskelisten min. Jeg har fem her i staudetrappa men har jaktet rundt etter enda fler. Skulle så gjerne hatt et par i det lange beddet på forsiden og, og en på baksiden ved rosenhagen, og…

Med mest stauder er det bestandig noe som lar en forføres gjennom hele sommeren. Akkurat nå er det vel Solbrud som er mest iøynefallende. Men finner jeg planten? Niks, jeg har fartet runt men ingen av dem har den, sukk… Lurer på om den lar seg dele? Slik at jeg i hvert fall kan ha fler av den neste år.. Sankete frø har jeg i hvert fall ikke hatt noen hell med, har ikke funnet dem helt enkelt..

4 kommentarer:

Merja sa...

Så fin! Vill oxå ha en eller flera:)

Nora sa...

Disse er jo så flotte, men jeg har de ikke i hagen.....ennå:-)
Visste ikke at de kan väre vanskelig å få tak i, men når jeg tenker etter er det sjelden man ser de i hagene rundt omkring. Har de kanskje blitt litt "utkonkurrert" av Solhattene som har vokst så enormt i popularitet de seneste årene?
Klem!

Bettina Bäck sa...

Å, går också och glädjer mig och tittar och tittar på min solbrud. Så kul att de lockar fjärilar också! Kram!

Mariann sa...

De er flotte! Jeg kjøpte noen ut på høsten i fjor. De klarte seg ikke gjennom vinteren, kanskje fordi de ikke fikk etablert seg skikkelig før vinteren kom. Men de er så vakre at jeg skal prøve igjen.