lørdag, august 24, 2013

Navnløs daglilje

En ny, gammel daglilje i blomst. Ny fordi jeg aldri sett den blomstre, gammel fordi den er flyttet hit. Den og en til, hit til forsiden i fjor. Den ene kommer fra trattorian, navnløs, og den andre fra den lange beddet på forsiden. Nå aner jeg ikke hvem som er hvem men akkurat denne står i midten, til høyre om ‘grape velvet’.

Jeg har siden lenge innsett at jeg ikke rekker noe særlig haging i år. Ikke mange timer i hagen heller så dette var en overraskelse, pløtslig blomstrer det her. Jeg som ikke husket å ha sett knopper en gang!

En enda større overraskelse når jeg først kikket i dette beddet var at jeg hittet dette grønne bladet bak just ‘Grape Velvet’. Det er jammen en kvarglemt gladiol fra ifjor som har overlevd vinteren. Nå er den ikke særlig kraftig så jeg får nok ingen blomst men jeg har heller aldri opplevd at gladiolene klarer en vinter. Bare det i seg selv er jo utrolig.

4 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Dette med navn på dagliljene har jeg mer eller mindre gitt opp. Men de er vakre enten de har navn eller ikke. Flott frosk du har!
Ja, det er nesten utrolig at en gladiol har overlevd den vinteren som var. Kanskje du kan gjødsle den hvis den overlever en vinter til, for da kan den jo ha håp om å komme i blomst igjen.

Ha en fin søndag!

ulla laiho sa...

Vacker och fyllig färg är det i alla fall på liljan och grodan är bara för söt!

Bettina Bäck sa...

Jaadu, namn på dagliljor. Jag njutar när de har "rätt" färg för mig. :-)

Merja sa...

Fin daglilja! Börjar gilla dom mer och mer. Grodor ska man också ha i sin trädgård. Levande och stilleben:)
Ha det gott!