søndag 30. juni 2013

Nestinntil storhandel

I går var jeg en tur til Bauhaus og da fikk jeg med meg to georginer. Det var vel de første sommerblomster jeg kjøpt i år. Dessuten ble det til tross gode foresatser ytterligere to potter på terrassen. Men disse to skal vel gå å overvintre de og mener jeg.

Men det gjorde godt med litt farge her oppe, raskt ble det litt mer farge og liv. Men nå holder det.

Først igang med litt potting fikk jeg flyttet over de to spraglene jeg fikk av min svigerinne når jeg var hjemme. Frøsådde små skjønnheter. Nå vokser de sikkert til og frodes.

Av mine egne frøsådder kom forresten også noen opp på terrassen tidligere i sommer. Nå vokser begge Salvie godt sammen med de ringblomsterfrø jeg også dyttet ned i.

Men, det var innkjøp det skulle skrives om idag. Jeg var en tur til Skoger etter plantejord til georginene. Da ble det med hele to planter til. Nå er jeg vel snart oppe i ti i sommer like vel.

Først ble det enda en daglilje. Jeg syntes ikke det var likevekt i kasse her bak etter jeg flyttet den som sto her.  Hemerocallis ‘Precious D’Oro’ heter denne. En hvit daglilje. På lappen står det at den skal blomstre fra mai – oktober. Det kommer ikke skje her men jeg håper se noen blomster. I hvert fall en for planten har en knopp alle rede.

Så hadde jeg bestemt meg for å sette enda en blærespirea på andre siden på baksiden og. Men når jeg først var der ute så ble det til en viftelønn da den og har disse herlig rødlige mørke blad. Nå regner jeg med at jeg har plantet nok her bak og. Idag har ellers mye av tiden gått med til å fjerne planter. Jeg som syntes det så så tomt ut kan bare konstatere at det gror sammen igjen..

Acer palmmatum ‘ Atropurpureum’, sol. halvskygge (hm,hm…) H4, max 4 meter høy. Ved siden av seg har den forresten et Miscanthus gress som klart vinteren. Mulig gresset og vil ha litt mer sol men det får holde med morgensol og hvit vegg.

2 kommentarer:

Meta sa...

Hej mia1
Vilken härlig grönska du har i din hage nu. Det är som vanligt en fröjd att gå runt och kika. Det har blivit lite nya plantor. Äpplet faller inte långt från päronträdet så att säga.
Kram mamma

Meta sa...

Hej mia1
Vilken härlig grönska du har i din hage nu. Det är som vanligt en fröjd att gå runt och kika. Det har blivit lite nya plantor. Äpplet faller inte långt från päronträdet så att säga.
Kram mamma