tirsdag 25. juni 2013

Noen hvite oppdagelser

I år ser det ut til at noen av mine akeleiefrøstjerner har skiftet farge. De var da alle rosa innen. Men kanskje jeg husker feil? Jeg sådde disse for to-tre år siden og i fjor var det kanskje ikke alle som blomstret? Jeg satte de små frøplantene sammen, tre og tre. De jeg satte på forsiden rakk kanskje ikke blomstre i fjor, i hvert fall ikke alle sammen. De var ikke så store da..

Jo, på baksiden så, der har de hele tiden vokset seg større enn den hengeseljen de lener seg til. Eller lener seg til, de vokser helst rett gjennom trekronen.

I aften har jeg tuktet villnisset her bak. Murmalingen tok slutt og jeg orket ikke dra og kjøpe mer (hm, muren er halvferdig malt, ser ikke pent ut..). Derfor fikk jeg litt ekstra bonustid i kveld også. Nå er alle hekker klippet i hagen og det kommer atter inn litt luft mellom plantene håper jag. Langsomt har jeg atter erobret min hage.

Innklemt blandt alt det andre i kassen på hjørnet på baksiden kommer endelig den lille skogsymreblomsten. Jeg trodde jeg klart å miste den med alt for ivrig luking. Nå skal jeg forsøke redde den fra helt å forsvinne, bare den blomstret over.

Og som vanlig er det langt ut på natt når jeg til slutt kommer meg inn…

2 kommentarer:

Turid sa...

:) Som du holder på, Mia. Symren er så søt, her har jeg en versjon som sprer seg nesten mer enn godt er. Det er herlige tider om dagen, synd at de fleste av dem tilbringes på jobb, men snart er det ferie.
:)

Merja sa...

Så fin med vit blomma! Har den rosa varianten:)
Ha det gott!