søndag 2. juni 2013

Enda en helg uten regn

Enda en helg med go’vær, shorts og linne mens svetter pippler ner etter ryggen, herlig! Utearbeid altså. I fredags når jeg kom hjem fra jobb hadde regeringen hentet hem et lass med gartnerjord fra Lindum. Det ser ut som masser av jord men pløtslig, litt her og litt der, og hyppe poteter, så er den vekk. Pløtslig er kanskje feil ord, det tok meg fire timer å få hatt ut den.. Hele kvelden gikk åt.

Kassen med asparagus fikk masse jord. Jeg gravde opp plantene og hadde røtterne utover en ås av jord. Siden fyllet jeg på med enda mer jord. Synes meg huske jeg hadde satt noen rødbeter eller slik her i kassen. Nå ja, nå er det noen lave bønner etter kantene. Og løptstikken er tatt vekk. Idag har jeg ‘snekret’ igjen. Hadde fortsatt fler plank på lager og planker som burde skiftes. Nå er jeg vel så godt som ferdig, håper jeg..

Lørdag var jeg støl så det ble mest litt smått her og litt der. Jeg rørte ut en sekk sement og begynnte lage gangen i hjørnet (inget bilde!!) men hadde ikke mer hjemme. Jeg hadde ikke noen lyst å slenge bort solen på en biltur heller så det ble med den ene. Deremot har jeg sådd igjen altså. Det dumme med å ikke notere seg direkte er at jeg alle rede glemt hve og hvor. Men jeg var ute med spinetfrø, newzeelander spinat, redikker, rødbeter (både store og vanlige), sallatfrø og katsuma. Hva jeg har hvor husker jeg ikke helt men det er i disse to kassene.

Disse to er kassene som skulle hatt kålplanter iår. Men, jeg har ikke lyst på kål så da fikk det bli noe alternativt. Løken er nok purre fra i fjor tror jeg, og hvitløk, den komer overalt nå etter forrige året satte båter som jeg ikke tok opp.

Lørdag (1.6) satte jeg altså bønner. Långböna ‘Red Noodle’ (Vigna unguiculata. Den så jeg nå burde ha forsåtts inne men vi sjanser. De bønnene (var ikke veldig mange) satte jeg nærmest pyramiden. Rundt kantene kom de lave ‘Purple Queen’ som jeg hadde kvar fra ifjor. Ertene, forran, er i god vekst alle rede.

Bondbøner blir det og. Jeg syntes de va litt treige og var urolig for at det ikke skulle bli noe ut av dem men nå så kommer de. Som vanlig både litt her og der i tillegg. Har nog duttet noen ner i kasser rundt om og. Jordskokken i den bakerste kassen har også begynnt kikke opp. I gamlekasse og. Der får den vel trenges sammen med potetene da..

Potetene er ‘hyppet’ med jorden som kom i fredags. Nå vokser den godt. Må bare huske på at jorden vi hentet i fjor innholder en god del torv og. Med andre ord må jeg vanne godt i disse kassene slik at vannet trenger ner. Forran kassen kommer sukkererter. Skjønner ikke bestandig hva jeg tenker med, to poser sukkererter blir mange planter. I den lille kassen nederst til høyre og. De siste som jeg hadde satt i puggpottene har kommer ner mellom bringebæren. Den lange kassen er endleig fyllet opp med jord den og.

Til slutt har jeg klart få plassert de 36 pluggplantene med erteblomster og. Det tok sin tid å finne plass til og med den lille jordpletten her ved porten har fått noen planter. Nå kommer det bli jungel igjen i sommer hvis alt gror seg til som det skal..

Idag ja, bli kvitt planker tar tid men er ikke særlig svårt. De siste små avkapp fikk bli en liten plantekasse mellom Jostabærplanten og den nye blåbærsbusken. Nå tror jeg den nye kassen får jordbær, har ikke helt bestemt meg enda. Men min lille sittplass forsvant så den gamle krakken ble hentet frem, nå føles det på en måte at sirkelen er lukket. Den aller første kassen jeg laget i kjøkkenhagen har fått nye sider og krakken er fremme igjen.

Litt maling nå, noen sekker sement til og tre staurer som ¨må skiftes så er jeg ferdig ed kjøkkenhagen. Tvi, tvi, håper på en god vekstsesong..

Og nå å jeg vel lage en ny kjøkkenhageoversikt igjen…

7 kommentarer:

Jannibele sa...

For en fantastisk jobb du har gjort. Det ble virkelig flott. Snart kan du nyte av det som gror:)

Torill sa...

Jamen har du stått på og gjort ein masse. Imponert over grønnsakshagen !!

Hilde sa...

Flott jobb :) Du har en innholdsrik kjøkkenhage, og så er du så flink til å utnytte plassen. Tenker du blir selvforsynt nå til langt utpå høsten.
Lykke til, håper det blir en super kjøkkenhagesesong :)

Stephanie sa...

Excellent! You finished all these by yourself? Wow!! Your little plants are growing up and yes I hope good weather always. Happy gardening and enjoying the wonderful plants that you have. and later, happy cooking ;-)

Bille sa...

Liker så godt blåfargen i hagen din! :) Den gir hagen en egen karakter, som særlig pynter opp tidlig i sesongen. Kanskje jeg må vurdere en sånn signaturfarge til feriehagen... hm...

Lisa sa...

Så fint! Du har verkligen varit flitig som en myra, som de där små söta du gjort själv kanske :) Det ser verkligen jättefint ut. Så mycket smask du har att se fram emot!
Härligt att solen kom fram också, ni verkar ha väldans mycket nederbörd där du bor. Vi har också fått så det räcker, men nu skiner solen igen och det växer så det knakar!
Ha en fin fortsättning på veckan!

Kram, Lisa

Inger Marie sa...

Så flink du er Mia:)..og masse flott du har i grønnsak hagen din:)
Nå er det faktisk ganske tørt her hos meg..mye vind og sol..men det er nydelig med sol:)
Ha en fin søndagkveld:))